اتفاقاتی که با غذا خوردن سریع در بدن می‌افتد!
24 خرداد 1399 ساعت: 21:3



احساس ضعف، افت انرژی، اختلال در تمرکز و... علائم بروز گرسنگی هستند که ولع غذاخوردن را افزایش می‌دهند. معمولا در این شرایط، غذا سریع و بدون جویدن کامل خورده می‌شود. با اینکه پس از چند دقیقه احساس سیری به‌وجود می‌آید اما این روش غذا خوردن با مشکلاتی برای بدن همراه است:

موضوع مطلبی که در ادامه آنرا می خوانید به عوارض عادت به تند خوردن غذا اختصاص داده شده و در انتها پیشنهادهایی برای ترک این عادت ارائه کرده است.

 

اختلال در احساس سیری و افزایش وزن


از زمان شروع به غذاخوردن تا بروز احساس سیری، 20 تا 30 دقیقه زمان لازم است تا بدن پیام سیری و دریافت کافی غذا را به مغز برساند. اما اگر غذاخوردن در فاصله چند دقیقه تمام شود، این مکانیسم را مختل می‌کند. در این حالت فرد با معده پر از غذا دست می‌کشد اما 15 دقیقه بعد دوباره احساس گرسنگی خواهد داشت. گرسنگی کاذب عامل ترغیب به صرف غذا یا تنقلات می شود که در طولانی مدت افزایش وزن را درپی دارد. 

 

مشکلات گوارشی


جویدن کامل لقمه و مخلوط‌ شدن با بزاق دهان اولین مرحله گوارش است. اما تند غذاخوردن و به عبارتی بلعیدن لقمه‌ها، مانع از این روند شده و تکه‌های بزرگ غذا به معده می‌رسند. طبیعی است تاثیر شیره‌های گوارشی بر این تکه‌های بزرگ مشکل‌تر و طولانی‌تر است و می‌تواند با ناراحتی‌هایی نظیر درد و احساس فشار و سنگینی در معده همراه باشد.  

 

مشکلاتی در خواب


غذاخوردن سریع صرف انرژی بیشتری را به بدن تحمیل می‌‌کند تا تکه‌های غذا هضم و وارد جریان خون شوند. این مکانیسم بدن را خسته می‌کند و بر کیفیت خواب به‌خصوص هنگام شب تاثیر می‌گذارد. معمولا در این حالت فرد نمی‌تواند به‌راحتی بخوابد و یا در طول شب بارها بیدار می‌شود. 

 

تغییر در خلق‌وخو


تغییرات خلقی ممکن است ارتباط مستقیمی با تغذیه داشته باشند. در واقع، مصرف خوراکی‌های سرشار از فیبر موجب تقویت میکروبیوم‌های روده می شود که در تولید سروتونین؛ هورمون خوش‌خلقی، نقش دارند. 

حال آنکه 60 درصد سروتونین توسط نورون‌های روده تولید می شوند و زمانی که ریزمغذی‌های لازم تامین نشود، این فرایند به‌درستی شکل نمی‌گیرد. سبک غذایی ناسالم یا سریع می‌تواند در این فرایند تاثیر بگذارد و زمینه‌ساز تغییرات خلقی شود. البته اختلال در کیفیت خواب نیز در بروز این مشکل قطعا اثر خواهد داشت. 

 

5 توصیه برای پیشگیری از تند خوردن غذا 

  • خوردن دو میان وعده برای کنترل سطح قند خون 
  • نوشیدن یک لیوان آب یا یک ظرف سوپ پیش از شروع غذا
  • چیدمان غذا برای بهبود گرسنگی هیجانی
  • پرهیز از غذاخوردن در حال تماشای تلویزیون یا کار با رایانه و موبایل
  • توجه کامل به غذاخوردن، لذت از طعم و جویدن کامل لقمه‌ها

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع: femmeactuelle.fr
غذا خوردن سریع چه مضراتی دارد؟​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد