آنچه باید در مورد عوامل "پرفشاری خون" بدانید
"نمک" را تنها متهم ندانید!
20 خرداد 1399 ساعت: 10:3



گرچه "نمک" نقش اساسی در افزایش فشار خون دارد، اما نمی‌توان آن را تنها عامل بروز این بیماری دانست. در واقع، بسیاری از عادات و موقعیت‌های دیگر در زندگی نیز زمینه‌ساز افزایش فشار خون و بروز عوارض آن هستند. 

  • داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی

تجویز داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و کورتون‌ها در مبتلایان به پرفشاری خون باید با احتیاط انجام شود. علت بروز مشکل به‌دلیل احتباس آب در بدن تحت تاثیر دارو مربوط است.

  • امتناع از رفتن به دستشویی

امتناع از دفع ادرار به‌خصوص در مردان مبتلا به بیماری‌های پروستات می‌تواند با بروز درد و افزایش موقت فشار خون همراه باشد. البته این وضعیت عامل بروز بیماری فشار خون نیست و مکانیسم شبیه به بالارفتن فشار خون هنگام انجام تمرینات ورزشی برای بهبود عملکرد قلب را دارد. 

  • استرس

استرس تپش قلب و درنتیجه فشار خون را افزایش می‌دهد که می‌تواند عامل برانگیزنده ابتلا به بیماری باشد. انسداد عروق کرنر به‌تدریج زمینه بروز آنفارکتوس در صورت همراهی با عوامل دیگر را ایجاد می‌کند.

  • اختلالات تیروئید

مبتلایان به کم‌کاری تیروئید ممکن است دچار افزایش سدیم در خون و پرفشاری خون شوند. این مسئله یک عارضه جانبی بیماری خواهدبود.

  • آپنه خواب

آپنه خواب نباید مسئله‌ای بی‌اهمیت تلقی شود زیرا می‌تواند عامل ایجاد یا تشدید پرفشاری خون باشد. کاهش انتقال اکسیپن خون به بافت‌ها بر عملکرد مویرگ‌ها تاثیر می‌گذارد و در نهایت به انسداد می‌انجامد. 

  • مواد مخدر

انواع مواد مخدر تاثیر انسداد عروق را خواهندداشت که به‌خصوص اگر همراه با مصرف الکل یا سیگار باشد، جدی‌تر است. 

  • داروهای ضدبارداری

مصرف داروهای ضدبارداری حاوی استروژن موجب احتباس آب و نمک در بدن می‌شود که می‌تواند زمینه افزایش فشار خون را در پی داشته‌باشد. البته تحریک مکانیسم انقباض عروق و مقاومت نسبت به انسولین نیز در این زمینه تاثیرگذار خواهدبود. 

  • درد مزمن

بروز درد شدید و مزمن باعث افزایش ترشح هورمون‌های استرس از غدد فوق‌کلیه می‌شوند. عملکرد این هورمون‌ها طوری است که بر انقباض قلب و تپش قلب موثر هستند. 

  • روپوش سفید

آیا می‌دانید 20% افراد با دیدن روپوش سفید پزشک دچار افزایش فشار خون می‌شوند؟ در چنین مواردی توصیه می‌شود فرد طی 3 روز، صبح و شب فشار خون را در منزل کنترل کند تا تشخیص ابتلا به بیماری دقیق‌تر باشد. 

  • الکل

پس از افزایش سن و چاقی، الکل سومین عامل ابتلا به پرفشاری خون است. البته این مسئله به دوز مصرف بستگی دارد. تحریک سیستم اعصاب سمپاتیک پس از مصرف الکل موجب می‌شود تا عروق متسع، منقبض شده که درنتیجه افزایش فشار خون را درپی دارد. این وضعیت منجر به افزایش مقاومت غیرطبیعی عروق در برابر انقباض و بروز بیماری خواهدبود.


مترجم: مریم سادات کاظمی

منبع:Doctissimo.fr

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد