16 خرداد 1399 ساعت: 16:3

او با پست کردن عکسی از خودش در حالی که کرهای درمانکننده آکنه روی جوشهایش زده نوشت: «نمیدانم چطور امشب در برنامه حاضر شوم!»
متاسفانه آکنه مقاوم به درمان از جمله مشکلات رایج پوستی است که درمان یک شبه ندارد و کلید اصلی رفع آن پیگیری مرتب روشهای درمانی و مراقبت از پوست است. آکنه بر خلاف باور عموم مردم به دنبال مصرف غذاهای خاصی بروز نمیکند، پس منع غذایی، چندان فایدهای ندارد.
برخی افراد گمان میکنند آکنه ناشی از آلوده شدن پوست است اما شستشوی مکرر پوست نه تنها درمانکننده نیست بلکه میتواند با تحریک بیشتر پوست سبب تشدید آکنه شود.
استفاده از روغنهای آرایشی هم توصیه نمیشود زیرا با افزایش دادن چربی روی پوست سبب تشدید آکنه خواهند شد. برای درمان روشهایی وجود دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1. بنزوئیل پراکسید: بنزوئیل پراکسید برای درمان کومدونهای با شدت متوسط یا پیشگیری از بروز کومدون کاربرد دارد
2. رتینوئیدها: رتینوئیدها مشتقات ویتامین A هستند و با افزایش روند جوانسازی سلولی، کاهش خاصیت چسبندگی سلولهای مرده و دفع مواد زاید از منافذ پوستی باعث درمان کومدون یا جوش میشوند.
3. آنتیبیوتیکها: آنتیبیوتیک موضعی تاثیری در درمان ندارد و در صورت عفونی بودن جوشها مصرف خورکی آن توصیه میشود.
4. ایزوترتینوئین: ایزوترتینوئین برای درمان آکنه کیستیک با شدت بالا استفاده میشود و عوارض جانبی زیادی دارد. در صورت تداوم در مصرف میتواند کومدون را درمان کند.
5. آکوتان: آکوتان معمولا برای آکنههای خفیف تجویز نمیشود و از آنجا که میتواند باعث بروز نقایص شدید هنگام تولد و همچنین سایر عوارض شود، انجام آزمایش خون ماهانه در هنگام استفاده از این دارو ضروری است.
6. خالی کردن کومدون: برای خالی کردن کومدون از تیر کومدون استفاده میشود که وسیلهای فلزی است و در انتها حلقه کوچکی دارد. این کار را بهتر است زیر نظر متخصص انجام دهید.
ترجمه: سمیه مقصودعلی
منبع: .hellomagazine.com