17 خرداد 1399 ساعت: 20:3
امروزه تاثیر پروبیوتیکها در بهبود عملکرد اندامهای بدن و پیشگیری از بیماریها ثابت شده و تمایل به مصرف آنها افزایش یافته است. یکی از خوراکیهای موثر اما کمتر شناختهشده، کفیر است؛ نوشیدنی با خواص پروبیوتیکی بالا و سرشار از ویتامینها.

"کفیر" نوشیدنی است که در نتیجه تخمیر دانههای کفیر در شیر یا آبمیوه بهدست میآید. این نوشیدنی که یک پروبیوتیک عالی است که از قرنها پیش در منطقه قفقاز مورد مصرف بود و عطر و طعم مطلوبی دارد. طی روند تخمیر دانههای کفیر، لاکتوز شیر تبدیل به اسید لاکتیک شده و بروز اختلالات گوارشی ناشی از این قند در نوشیدنی کفیر بسیار کم میشود. برای تهیه این نوشیدنی، کافی است دانههای کفیر 24 تا 48 ساعت در شیر یا آب بماند یا تخمیر انجام شود. البته میتوان نوشیدنی کفیر را در آب نیز تهیه کرد که باید دانهها در مخلوطی از آب و شکر قهوهای، لیمو، انجیر خشک یا دیگر خشکبار یک تا 2 روز بماند. شکر طی روند تخمیر تغییر میکند و مشکلی برای مصرف نخواهد بود. البته میتوان از شیره نارگیل نیز برای تهیه این نوشیدنی استفاده کرد.
7 فایده این نوشیدنی
1. تحریک سیستم گوارش: باکتریهای مفید به هضم غذا کمک میکنند زیرا ذرات غذا تجزیه شده و جذب بهتری خواهند داشت. همچنین، عملکرد آنها در کولون نیز به دفع مواد زائد و سمی کمک میکند و مانع از بروز یبوست و نفخ میشود.
2. تقویت فلور رودهای: پروبیوتیکهای کفیر میکروارگانیسمهایی دارند که در رشد و تکثیر فلور روده نقش دارند. این ماده بهخصوص برای افرادی که تحت درمان آنتیبیوتیکی هستند، بسیار مفید است.
3. غنی از ریزمغذیها: کفیر سرشار از پروتیین، ویتامینها، املاح است. طی روند تخمیر، دریافت ریزمغذیها بهتر و بیشتر خواهد بود. کاهش تمایل به تنقلات از دیگر تاثیرهای دریافت کافی آنهاست.
4. تقویت سیستم ایمنی بدن: کفیر خاصیت آنتیباکتریال دارد و از بدن در برابر عفونتها محافظت میکند. در واقع، پروبیوتیکها امکان رشد عوامل بیماریزا را کاهش میدهد و متابولیسم و تنفس سلولی را نیز تسهیل میکند.
5. بهبود عملکرد سیستم عصبی: کفیر برای مبتلایان به افسردگی، بیشفعالی و نقص توجه، استرس و بیخوبی مفید است.
6. پاکسازی کبد: متابولیسم مواد در کبد تحتتاثیر کفیر بهبود پیدا می کند که میتواند در شفافیت پوست و کاهش اگزما و آکنه موثر باشد.
7. تعادل در عملکرد غدد درونریز: کفیر در تنظیم عملکرد غدد جنسی، فوقکلیه، تیروئید و هیپوفیز نقش دارد. این مسئله در پیشگیری از اختلالات قاعدگی و یائسگی زودرس نیز موثر خواهد بود.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:crudessence.com