صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
بهترین دسرها برای شب‌نشینی‌های عیدانه در ماه مبارک رمضان

در ادامه این مطلب، دسرهایی را برای شب نشینی های نوروزی پیشنهاد خواهیم کرد که برای روزه داران می تواند مفید باشد و به ترتیب عبارتند از: 

 

شیربرنج بادامی

بادام یکی از مغذی‌ترین خوراکی‌هاست که مصرف آن در ماه مبارک رمضان برای تامین انرژی و جلوگیری از ضعف توصیه می‌شود. بادام سرشار از چربی‌های غیراشباع و ویتامین E است و جزء بهترین منابع کلسیم، منیزیوم،‌ سلنیوم، مس، منگنز و ویتامینB9 محسوب می‌شود. 

 

شیربرنج، شام سبک یا میان‌وعده مغذی است که حاوی مقدار بالایی پروتئین و کلسیم است و قندهای آن با جذب آهسته در بدن موجب تامین انرژی پایدارتر می‌شود. معمولا برای بهره‌مندی بیشتر از خواص شیربرنج توصیه می‌شود به‌جای شکر از عسل یا شیره‌های توت، خرما، انگور و ... استفاده شود. 

 

اسموتی میوه و نارگیل 

مصرف میوه‌ها در ماه مبارک رمضان مورد تاکید است زیرا علاوه بر ویتامین‌های مختلف به جبران آب بدن و بهبود عملکرد گوارش کمک می‌کند. اسموتی میوه، روش خوبی برای مصرف میوه به‌خصوص در کسانی است که نمی‌توانند به‌خوبی میوه‌ها را بجوند و دچار نفخ معده می‌شوند. در تهیه اسموتی همچنین می‌توان از ترکیب چند نوع میوه و تنوع در طعم نیز بهره برد. 

 

افزودن کمی پودر نارگیل به اسموتی میوه آن را به نوشیدنی مغذی تبدیل می‌کند زیرا به‌خاطر منیزیوم و اسیدهای چرب با زنجیره متوسط منبع انرژی پایدار است. این نوع اسیدهای چرب به‌سرعت در کبد متابولیزه می‌شوند و انرژی فوری برای بدن و مغز فراهم می‌آورند. پروتئین‌های گیاهی و فیبرهای فراوان نیز دیگر ترکیبات مفید نارگیل هستند. 

 

چیپس جودوسر با میوه‌های خشک

جودوسر یکی از غلات مفید با مقدار کالری پایین اما با فیبر فراوان است که احساس سیری طولانی ایجاد می‌کند و مانع از ضعف می‌شود. این غله همچنین منبع غنی از منیزیوم، سلنیوم، فسفر و کلسیم است که به تسکین سیستم عصبی کمک کرده و از استرس پیشگیری می‌کند. 

 

یکی از روش‌های مطلوب برای مصرف جودوسر، استفاده از آن همراه با میوه‌های خشک مانند کشمش، خرما، برگه زردآلو و... است. برای این منظور، جودوسر پرک را با مخلوط خرد شده این میوه‌ها مخلوط کرده و با کمی عسل آغشته کنید سپس به اندازه دلخواه شکل دهید و در فر بگذارید تا حالت برشته و چیپسی پیدا کند. 

 

کمپوت سیب و هویج 

سیب میوه‌ای با کالری پایین و مقدار بالای آنتی‌اکسیدان است. فیبرهای فراوان سیب نیز بر عملکرد گوارش تاثیر دارند و به بهبود مشکلات گوارشی شایع در دوران روزه‌داری کمک می‌کند. هویج نیز در کنار ترکیبات مغذی مانند ویتامینC و کاروتنوئیدها که خواص متعددی از جمله محافظت از قلب دارند، پیش ساز ویتامینA است. برای بهره‌مندی از این خواص می‌توان سیب و هویج را با کمی آب پخت تا کاملا نرم شود سپس با آب پرتقال مخلوط کرد و از این دسر طبیعی و مفید لذت برد.  

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع: cuisineaz.com

پیشگیری از خشکی دهان در روزه‌داری 

3 توصیه ای که باید برای تقویت سیستم ایمنی رعایت کنید!​​​
راه حلی برای خستگی در روزهای ماه مبارک رمضان​​​