برگزاری دومین کنگره بینالمللی جراحیهای کمتهاجمی زنان و اندومتریوز از سوی پژوهشگاه ابنسینای جهاد دانشگاهی
به گزارش سلامت به نقل از پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی-ابنسینا، دکتر محمدرضا صادقی، رئیس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابنسینا، ریاست این کنگره را برعهده داشتند. دکتر خدیجه شادجو، فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابنسینا، دبیر علمی این کنگره و صفورا سلیمانی فخر، معاون آموزشی پژوهشگاه ابنسینا دبیر اجرایی این کنگره بودند که در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید.
این کنگره میزبان سخنرانان صاحبنام بینالمللی، از جمله پروفسور معمر از امارات، پروفسور آنجلا اگوئیلار از فیلیپین، پروفسور پیترو سانتولی از فرانسه، پروفسور سانان یاکر از سریلانکا، پروفسور الکساندر پوپوف از مسکو، پروفسور جسیکا پاپیلون اسمیت از کانادا، پروفسور گابی موعاد از آمریکا، پروفسور توگاس تولاندی از کانادا، پرفسور فرهاد نزهت از آمریکا، دکتر هومن سلیمانی مجد از انگلیس، دکتر شاهین خزعلی از انگلیس، دکتر نیکلاس لیلند از کانادا و دکتر عادل مبروک از انگلیس و دکتر عادل شروین بود.
همچنین از بخشهای ویژه این کنگره میتوان به پنل ویژهی مباحث روز اندومتریوز و آدنومیوز با حضور اساتید کنگره انجمن آسیایی و کنگره انجمن جهانی اندومتریوز به ریاست پروفسور سعید البرزی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو هیئت رئیسه انجمن لاپاراسکوپی زنان اشاره کرد که در روز پایانی این کنگره برگزار شد.
اپیدمیولوژی، ژنتیک و اپیژنتیک اندومتریوز، درمان جراحی اندومتریوز، باروری و حفظ باروری در اندومتریوز، تغذیه و اندومتریوز، تصویربرداری در تشخیص اندومتریوز، درمانهای نوین اندومتریوز، آدنومیوز و درمانهای دارویی و جراحی، هیسترکتومی به روش لاپاراسکوپی، ملاحظات پرستاری و مامایی در جراحی اندومتریوز، میومهای رحمی و درمانهای دارویی، جراحی و هیستروسکوپی، آناتومی در جراحی لاپاراسکوپی، ملاحظات اخلاقی و قانونی در جراحی لاپاراسکوپی و اندومتریوز، مدیریت عوارض احتمالی در جراحی لاپاراسکوپی اندومتریوز و پاتولوژی و بیومارکرهای اندومتریوز محورهای این کنگره بودند.
دومین کنگره بینالمللی جراحیهای کمتهاجمی زنان و اندومتریوز دارای آموزش مداوم برای گروههای مختلف پزشکی و پیراپزشکی تا سقف ۱۵ امتیاز بود.
طبق اعلام دبیرخانه علمی کنگره، ۱۲۰ مقاله به این کنگره ارسال شده است که در قالب کتابچه خلاصهمقالات منتشر میشود. همچنین، هفت کارگاه با موضوعاتی همچون هیستروسکوپی و جراحی نیچ بهعنوان کارگاههای جانبی این کنگره با حضور اساتید و متخصصان نامدار کشور برگزار میشود.
از دیگر بخشهای جذاب این کنگره بینالمللی، میتوان به دومین دوره «جشنواره فیلمهای لاپاراسکوپی زنان و اندومتریوز» اشاره کرد که در تاریخ ۲۸ آذر برگزار شد. در این جشنواره، فیلمهای لاپاراسکوپی زنان، لاپاراسکوپی اندومتریوز و هیستروسکوپی به نمایش گذاشته شد و در پایان، از چهار فیلم برگزیده هیئت داوران با اعطای جایزه و نشان ویژه جشنواره تقدیر شد.
جهاددانشگاهی، پژوهشگاه رویان، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی، انجمن علمی جراحیهای کمتهاجمی زنان ایران، انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران، مرکز آموزش لاپاروسکوپی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشکده سرطان معتمد، موسسه پزشکی نسل امید، انجمن باروری و ناباروری ایران، انجمن علمی جامعه اورولوژی ایران، انجمن جنینشناسی و انجمن کولوپروکتولوژی ایران از جمله همکاران پژوهشگاه ابنسینا در برگزاری این کنگره بزرگ بینالمللی بودند.