در ادامه این مطلب، به سایر خطاهایی که ممکن است هنگام خواندن برچسب تغذیهای مواد غذایی صنعتی اتفاق بیافتند، اشاره میکنیم که به ترتیب عبارتند از:
یکی از رایجترین اشتباهات در خواندن برچسب تغذیهای محصولات صنعتی، نادیده گرفتن حجم هر وعده مصرفی یا همان serving size برای محصول مورد نظر است. بهعنوان مثال ممکن است که شما یک بطری کامل آبمیوه بنوشید و ببینید که پشت بطری ذکر شده است که انرژی هر وعده مصرفی برابر است با 130 کیلوکالری، درحالی که یک بطری آبمیوه میتواند حاوی 2، 3 یا 4 وعده مصرفی باشد. در چنین شرایطی، شما با نوشیدن آن بطری از آبمیوه حدود 325 کیلوکالری انرژی دریافت خواهید کرد. بنابراین، هنگام خواندن برچسب مواد غذایی حتما مراقب اعداد و ارقام برای هر وعده غذایی باشید.
از دیگر خطاهای رایج در زمینه خواندن برچسب تغذیهای محصولات صنعتی، این است که بسیاری از افراد فقط چند مورد از اولین ترکیبات موجود در لیست مواد تشکیلدهنده محصول را میخوانند و به دیگر ترکیبات لیست توجهی ندارند. شاید محصول انتخابشده حاوی مقادیری از فیبر یا ویتامین باشد اما ممکن است که با خواندن ادامه لیست متوجه شوید که حجم بالایی از شیرینکنندههای مصنوعی، چربیهای اشباع یا بدتر از آن، چربیهای ترانس هم در محصول مورد نظرتان وجود دارند. در چنین شرایطی، نهتنها محصول سالمی را انتخاب نکردهاید بلکه ممکن است با این انتخاب نادرست بهمرور زمان زمینه ابتلا به اضافهوزن را هم فراهم کنید.
اگر میخواهید که هنگام خرید محصولات خوراکی صنعتی، سالمترین انتخابها را داشته باشید، بهتر است که به میزان قند افزوده موجود در محصول که با عنوان added sugar مشخص میشود، توجه کنید. قندهای افزوده هیچ ارزش تغذیهای خاصی ندارند و فقط کالری اضافی به بدن میرسانند. مصرف محصولات صنعتی حاوی قند افزوده بههیچوجه احساس سیری یا انرژی بیشتر به شما نمیدهد و فقط باعث افزایش وزن شما خواهد شد. به یاد داشته باشید که در میان انواع محصولات غذایی صنعتی شیرین، آن گروه از محصولات که فاقد قند افزوده هستند، نسبت به محصولات حاوی قند افزوده برتری دارند. بهعنوان مثال، آبمیوهها یا غلات صبحانه و لبنیات فاقد قند افزوده همیشه باید در اولویت خرید قرار بگیرند.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: eatthis
اگر هر روز ماست بخوریم، چه اتفاقی برای بدن میافتد؟
چرا پس از صرف غذا دچار خستگی میشویم؟