این میوه فواید متعددی دارد که گنجاندن آن در رژیم غذایی در حفظ سلامت بدن موثر است. در این مطلب به 6 مورد از فواید مهم گیلاس خوردن اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
کرستین و آنتوسیانینهای موجود در گیلاس از جمله فلاونوئیدها هستند که تاثیر ضدسرطانی دارند. مطالعات بسیاری نشان میدهد که دریافت این ترکیبات به پیشگیری از بروز آسیب در کولون که زمینهساز تشکیل تومور است، کمک میکند. خوردن این میوه همچنین روند رشد سلولهای سرطانی در روده را کاهش میدهد.
آنتوسیانینها ترکیبات آنتیاکسیدانی هستند که خواص ضدالتهابی بسیار قوی دارند. مقدار زیاد این ترکیبات در گیلاس دردهای عضلانی را کاهش میدهد و بهبود این مشکل را پس از فعالیت ورزشی شدید تسریع میکند. خوردن گیلاس برای کاهش التهاب بافتی زمینهساز سردرد، 10 برابر موثرتر از آسپرین است. از همینرو، به افرادی که ورزشکار هستند یا میگرن دارند توصیه میشود گیلاس بخورند.
گیلاس بهدلیل پتاسیم بالا دفع ادرار و مواد سمی از خون را تسریع میکند. خوردن گیلاس در حفظ سلامت کلیهها و عملکرد مطلوب آنها نقش دارد. دمکردهی ساقههای ریز گیلاس نیز تاثیر دیورتیک و خنککننده دارد و در مقابله با احتباس آب بدن موثر است.
گیلاس مقدار فراوانی فیبر دارد که برای تسهیل گوارش بسیار موثر است. وجود سوربیتول در قندهای این میوه تاثیر ملین خفیفی دارد و از همینرو بهعنوان راهکار طبیعی مقابله با یبوست شناخته میشود. چنین تاثیری به بهبود سلامت کولون نیز کمک میکند.
آنتوسیانین موجود در گیلاس باعث رنگ قرمز این میوه میشود. این ترکیبات آنتیاکسیدانی در تشکیل اسیدهای آمینه ضروری برای عملکرد مطلوب اندامهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. آنتوسیانینها همچنین از سلولهای بدن در برابر پیری پوست و آسیب پرتوهای فرابنفش خورشید محافظت میکنند.
براساس یکی از مطالعات، گیلاس حاوی ملاتونین است که در تنظیم سیکل خواب و بیداری نقش دارد. خوردن این میوه روند پیری را کاهش میدهد و خواب را تنظیم میکند. از این رو، افرادی که از بیخوابی رنج میبرند بهتر است این میوه در رژیم غذایی خود بگنجانند.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: femininbio.com
گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی ممنوع!
مزیتهای خوردن غذاهای تند و فلفلی