صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
علل خارش واژن در بارداری

هشت علت احتمالی آن عبارتند از:

عفونت‌های مخمری واژن که به نام برفک واژن یا کاندیدیازیس واژن نیز شناخته می‌شود، توسط قارچی به نام کاندیدا آلبیکنس ایجاد می‌شود. این عفونت‌ها به ویژه در سه ماهه دوم شایع هستند و اگرچه ناراحت‌کننده هستند، اما خطر کمی برای جنین شما ایجاد می‌کنند.

عفونت‌های مقاربتی مانند تبخال، کلامیدیا، سوزاک و تریکومونیازیس می‌توانند باعث خارش واژن شوند. درمان این عفونت‌ها مهم است زیرا می‌توانند به جنین شما منتقل شوند و عوارض بالقوه جدی ایجاد کنند.

واژینوز باکتریایی در دوران بارداری شایع‌تر است و می‌تواند منجر به تحریک و خارش واژن شود. این عفونت همچنین جنین را در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس و همچنین وزن کم هنگام تولد قرار می‌دهد.

تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند پوست شما را حساس‌تر کرده و باعث خشکی، ترک خوردن، بثورات پوستی و خارش شود.

شیردهی و آمادگی برای آن، سطح استروژن را کاهش می‌دهد و می‌تواند منجر به خشکی و خارش واژن شود.

تعریق واژن همچنین می‌تواند به دلیل تغییرات هورمونی، تحریک واژن و ترویج رشد قارچ در افراد مبتلا به عفونت‌های قارچی رخ دهد.

داروها، مانند برخی آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای ضد افسردگی، همچنین می‌توانند باعث خشکی و خارش واژن شوند.

موهای ناحیه تناسلی می‌توانند در طول بارداری بلند و پف کنند و با ساییدگی روی پوست باعث خارش شوند، به خصوص اگر شلوار تنگ بپوشید.

چرا در هنگام بارداری بیشتر در شب خارش دارم؟

کلستاز (توقف جریان صفرا) داخل کبدی حاملگی یک احتمال است. این بیماری کبدی باعث ایجاد خارش شدید بدون بثورات پوستی می‌شود که در شب افزایش می‌یابد. معمولا در اواخر بارداری رخ می‌دهد و نیاز به درمان دارد. به دلیل خطری که برای جنین دارد، ممکن است باعث زایمان زودرس شود.

روش‌های مختلفی برای درمان خارش واژن بسته به علت زمینه‌ای وجود دارد. شامل داروهای خانگی، داروهای بدون نسخه و داروهای تجویزی است.

اگر موارد زیر را دارید باید به پزشک خود مراجعه کنید:

علائم شما پس از چند روز درمان بهبود نمی‌یابند یا بدتر می‌شوند.

عفونت واژن پس از درمان عود می‌کند.

علائم جدیدی در طول درمان یا بعد از آن ایجاد می‌شود.

در دوران بارداری چندین عفونت واژن را تجربه می‌کنید.

مترجم: نرگس قاسمی پناه
منبع: verywellhealth