۱۴ پرهیز غذایی در دوران نقاهت کووید-۱۹
به گزارش سلامت به نقل از وبدا این ۱۴ پرهیز غذایی به این ترتیب هستند:
۱- پرهیز از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است
۲- محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانند الویه، سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا، انواع کوکو و کتلت
۳- محدود کردن مصرف انواع فست فودها و غذاهای آماده فراوری شده
۴-منوعیت استفاده از ترشی ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می شوند
۵- محدودیت مصرف نمک و شورها و غذای کنسروی شور
۶- محدود کردن مصرف شیر و لبنیات(بجز نوع پروبیوتیک) که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می کنند
۷-محدود کردن استفاده از رب گوجه، فلفل، انواع سس های تند و سس خردل
۸- محدود کردن مصرف مواد شیرین و شیرینی، آبمیوه های صنعتی، نوشابه های گازدار، شکر، مربا و قند
۹- محدود کردن مصرف نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ
۱۰-اجتناب از مصرف زیاد سیر و زنجبیل
۱۱- ممنوعیت استفاده از سبوس در صورت وجود اسهال
۱۲- ممنوعیت استفاده از روغن هایی مانند زیتون، کلزا، کنجد و روغن آفتابگردان و ... برای سرخ کردن مواد غذایی
۱۳- محدود کردن استفاده از روغن ها و چربی های حیوانی شامل کره، پیه، دنبه و ...
۱۴-تداوم محدودیت ها و رژیم غذایی ویژه در افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشارخون بالا و ...