صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
بهترین روش طبخ قارچ برای حفظ ارزش تغذیه ای آن کدام است؟

در ادامه این مطلب با مناسب ترین روش های پخت این سبزی آشنا خواهید شد که به ترتیب عبارتند از: 

 

طبخ قارچ با روغن یا آب

مطالعات مختلفی در مورد تاثیر روش‌های مختلف پخت بر حفظ املاح، مقدار بتاگلوکان و عملکرد آنتی‌اکسیدانی چند نوع قارچ انجام شد. به این ترتیب که قارچ‌های پخته و خام منجمد شده، مقدار آنتی‌اکسیدان‌ها و دیگر ترکیبات مغذی آنها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد، قارچ‌های سرخ‌شده مقدار کمتری پروتئین و نشاسته دارند اما سطح روغن و انرژی در آنها بالاست. آب‌پزکردن نیز سطح بتاگلوکان را بیشتر می‌کند اما مقدار پروتئین‌ها کاهش می‌یابد. هر دو روش سرخ‌کردن و آب‌پزکردن تاثیر آنتی‌اکسیدانی قارچ را کم می‌کند و کاهش پروتئین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها در هر دو روش به‌دلیل حل‌شدن ترکیبات حلال در آب و روغن است. 

 

گریل‌کردن یا طبخ در فر

زمانی که قارچ کبابی می‌شود یا در مایکروویو حرارت می‌بیند، مقدار قابل‌توجهی از پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌‌ها در آن حفظ می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت که این دو روش مانع از تحلیل ارزش تغذیه ای قارچ می‌شود و افزودن مقدار کمی روغن برای طبخ قارچ به این روش‌ها نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند و حتی به‌نظر می‌رسد عملکرد آنتی‌اکسیدانی را افزایش می‌دهد.  

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع: pressesante.com

توصیه‌هایی برای اینکه کالری‌های مفید را از مضر بشناسیم! 

بهترین نمک را انتخاب کنید!​​​
مزایا و معایب رژیم سوپ برای کاهش وزن​​​