صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
2 راه برای کمک به حفظ محیط زیست در آشپزخانه

شما می‌توانید به‌سادگی و از همین امروز، با رعایت 2 نکته ساده در آشپزخانه، به حفظ محیط زیست کمک کنید.

 

1. دورریز مواد غذایی را صفر کنید

متاسفانه دورریز مواد غذایی در بسیاری از خانواده‌ها زیاد است و گاهی به دلیل عدم تمایل اعضای خانواده به مصرف غذای تکراری، حجم قابل توجهی از مواد غذایی پخته‌شده، دور ریخته می‌شود. این کار به معنای اتلاف منابع آب، برق و گاز و حتی تخریب بیشتر محیط زیست برای تامین مواد غذایی دست اول است. شما می‌توانید برای به حداقل رساندن دورریز مواد غذایی در مرحله اول، غذا را به اندازه نیاز یک وعده اعضای خانواده بپزید. در مراحل بعدی، به فکر استفاده بهینه از مواد غذایی باقیمانده باشید. مثلا گوشت یا مرغ مانده را کاملا پاک کنید و برای طبخ انواع سوپ یا ساندویچ از آنها کمک بگیرید. ته‌دیگ یا برنج مانده را در سوپ، آش یا حتی انواع کتلت و کوکو استفاده کنید. غذاهای مانده را در ظروف مناسبی بسته‌بندی کنید و داخل فریزر بگذارید تا روزی که غذا و وقت کافی برای پخت‌وپز نداشتید، از آن استفاده کنید. غذاهای پخته تا 2 ماه در فریزر قابل نگهداری هستند و اگر هنگام گرم شدن به دمای 85 درجه سانتی‌گراد برسند، کاملا ایمن خواهند بود. انواع میوه‌ها و سبزی‌های مانده هم می‌توانند قبل از خراب شدن تبدیل به آبمیوه، اسموتی، کمپوت یا کنسرو خانگی بشوند و یا حتی برای 3 ماه داخل فریزر نگهداری شوند. میوه‌های یخ‌زده می‌توانند در انواع اسموتی‌ها و معجون‌ها مورد استفاده قرار بگیرند. 

 

2. کمتر از لوازم یکبار مصرف کمک بگیرید

متاسفانه استفاده از انواع سلفون، کیسه فریزر و درپوش‌های یکبار مصرف در آشپزخانه‌ها و در دهه‌های اخیر بسیار رواج یافته و باعث آسیب رسیدن به محیط زیست شده است. توصیه می‌شود که برای ظرف‌های بزرگ، از درپوش‌های قابل شسشتو به‌جای سلفون و درپوش‌های یکبار مصرف استفاده کنید. میوه‌ها و سبزی‌های تازه را درون کیسه‌های نخی بریزید و به این ترتیب، استفاده از کیسه‌های پلاستیکی را محدود کنید. برای فریز کردن مواد غذایی، از ظرف‌های مخصوص فریزر که قابل شستشو هستند، به جای نایلون‌های یکبار مصرف، کمک بگیرید. برای خرید نان یا سایر خریدهای خوراکی، یک کیسه پارچه‌ای از منزل به همراه ببرید. خلال دندان‌ها یا سیخ‌های چوبی که برای چک کردن پخت کیک و سبزیجات استفاده می‌کنید را دور نریزید، آنها را پاک و مجددا استفاده کنید. برای تازه ماندن میوه‌ها و سبزی‌ها، آنها را داخل فویل آلومینیومی قرار دهید و سپس درون کیسه‌های نخی در یخچال بگذارید. این فویل می‌تواند برای دفعات متعدد مورد استفاده قرار بگیرد. در حالی که میوه‌ها و سبزی‌های تازه داخل کیسه‌های پلاستیکی و یکبار مصرف، با سرعت بیشتری خراب خواهند شد. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع:howstuffworks

در دوران رژیم لاغری می‌توان برنج خورد؟ 

مزایا و معایب رژیم سوپ برای کاهش وزن​​​
آیا خوردن آناناس به کاهش وزن کمک می‌کند؟​​​