صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
آزمونی درباره دانستنی‌های جنسی

. اگر فرد از کیفیت زندگی در درون خانواده خود رضایت داشته باشد این رضایت به بقیه ابعاد زندگی وی نیز انتشار می یابد. افراد رضایتمند در جامعه نیز رفتاری مناسب و شایسته خواهند داشت و مشکلات جامعه کاهش خواهد یافت. بهبود کیفیت زندگی زناشویی و ارائه راه کارهای عملی که بازتاب مشهود و محسوس در زندگی زناشویی داشته باشد می‌تواند به ثبات بیشتر زندگی زوجین، تعامل بهتر آنها با یکدیگر شادی و شادکامی لذت از زندگی، سلامت روان، سلامت بدنی، زندگی مناسب خانوادگی و اجتماعی منجر شود.

گزینش: آیا از زندگی زناشویی خود راضی هستید؟

1. چند درصد از افراد بالای 45 سال از زندگی زناشویی خود راضی هستند؟

○ 19درصد
○ 31درصد
○ 51درصد
○ 61درصد

پاسخ صحیح: 51درصد

آیا با بالا رفتن سن رابطه جنسی بهتر می‌شود؟ بیشتر افراد بالای 45 سال اینطور فکر می‌کنند. آنها می‌گویند که از زندگی زناشویی خود تا حدودی راضی هستند یا به شدت راضی هستند. 31 درصد نه راضی هستند و نه ناراضی و 23درصد از مردان و 14درصد از زنان می‌گویند که ناراضی هستند.

چرا راضی هستند؟ کارشناسان می‌گویند زندگی زناشویی افراد مسن، اغلب از تجربه و رضایت جنسی بیشتر برخوردار است و رابطه رشدیافته‌ای است که به سطح بالاتری از اعتماد و صمیمیت رسیده است.

2. با بالا رفتن سنتان زندگی زناشویی شما بهتر شده است

○ درست
○ نادرست

اگر پاسخ شما درست است:

معمولاً با افزایش سن، میل جنسی افراد کاهش می‌یابد. این مساله در مورد هم مردان و هم زنان صادق است، اگرچه زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان شاهد کاهش میل جنسی هستند.

می توانید هورمون‌های کمتری را عامل برخی از این تغییرات بدانید، اما مشکلات یا ناراحتی از شریک زندگی، بیماری‌ها و مسائل فرهنگی نیز در این مورد دخیل هستند. این مورد تا زمانی مشکل نیست که فرد سالم باشد و اگر موجب آزار فرد شود، صرفا یک مساله است و باید درمان شود.

3. چند درصد از مردان بالای 50 سال می‌گویند که ماهانه به تعداد دفعات کمتر یا بیشتری رابطه جنسی برقرار می‌کنند.

 ○%5
○%19
○%35
○%53

پاسخ صحیح: 35درصد

بله، با افزایش سن فعالیت جنسی کاهش می‌یابد، اما بسیاری از سالمندان از نظر جنسی فعال هستند. طبق گفته موسسه کینزی 25درصد از مردان بالای 50 سال می‌گویند که چند بار در ماه رابطه جنسی برقرار می‌کنند و 10درصد هم می‌گویند که دو یا سه بار در هفته رابطه جنسی دارند. در مورد زنان نیز 20درصد آنها می‌گویند که چند بار در ماه رابطه جنسی برقرار می‌کنند و 7درصد می‌گویند که دو یا سه بار در هفته رابطه جنسی دارند.

4.هر چه مسن‌تر می‌شوید، تحریک بیشتر به طول می‌انجامد.

○درست
○نادرست

پاسخ آن درست است.

با افزایش سن، زمان پاسخ جنسی کندتر می‌شود. این به این معنی نیست که دیگر توانایی انجام آن را ندارید، صرفا آماده کردن بدن بیشتر طول می‌کشد. مواد روان کننده و کرم‌های هورمونی ممکن است به زنان مسن کمک کند. اگر اختلال در نعوظ مشکلی برای مردان مسن ایجاد کند، روش‌های درمانی هم هست که می‌تواند به افراد کمک کند. زوجین همچنین می‌توانند رفتار جنسی خود را تغییر دهند؛ به طور مثال زمان بیشتری را به آمادگی بدن قبل از رابطه جنسی اختصاص دهند.

5. چه تعداد از افراد مسن می‌گویند که درمان مشکلات جنسی باعث بهبود زندگی زناشویی آنها شده است؟

○22درصد
○44درصد
○64درصد 
○82درصد

جواب درست 64درصد است.

بیشتر افراد مسنی که از داروها، هورمون و سایر روش‌های درمانی استفاده می‌کنند از نتایج راضی بودند. حدود دو سوم این افراد می‌گویند که این روش‌های درمانی به آنها کمک می‌کند تا رضایت بیشتری داشته باشند یا از رابطه جنسی بیشتر لذت ببرند و این روش برای زوجین نیز مفید بوده است. تقریباً نیمی از افرادی که شریک جنسی ثابتی داشتند اظهار می‌کردند که درمان مشکلات جنسی تاثیر خوبی بر روابط آنها داشته است.

6. مردان میانسالی که معمولاً رابطه جنسی برقرار می‌کنند، بیشتر دچار حمله قلبی می‌شوند.

○درست
○نادرست

پاسخ صحیح آن، نادرست است.

در واقع برعکس است. رابطه جنسی مکرر ممکن است خطر حمله قلبی را برای بسیاری از مردان کاهش دهد. اگرچه ممکن است در ایجاد حمله قلبی در مردان بسیار کم تحرک کمی خطر داشته باشد، یک مطالعه انگلیسی نشان داد که در کل، رابطه جنسی مکرر در برخی افراد ،  از آنها در برابر حمله قلبی محافظت می‌کند.
افراد مسن با سابقه ناراحتی قلبی باید با پزشک مشورت کنند.

7. اکثر مردان در برهه‌ای از زندگی دچار نوعی اختلال نعوظ می‌شوند.

○ درست
○ نادرست

جواب آن درست است.

اختلال نعوظ به طور شگفت آوری رایج است. تقریباً 75 درصد مردان در 70 سالگی در برخی موارد دچار اختلال نعوظ می‌شوند که می‌تواند به علت مشکلات جدی سلامتی ایجاد شود، بنابراین مردانی که مبتلا به این بیماری هستند باید به ارائه دهندگان خدمات سلامت مراجعه کنند تا بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی یا دیابت یا داروهایی که موجب ایجاد این مشکل می‌شود را برطرف کنند. اگر پزشک بخواهد فرد را درمان کند، راه حل‌های موثر بسیاری برای این اختلال وجود دارد، از جمله داروهایی مانند لویترا، سیالیس، ویگرا.

8. چه داروهایی می‌توانند باعث اختلال نعوظ شوند؟

○ داروی ضدافسردگی
○ داروی ضدحساسیت
○ داروهای فشارخون
○ تمام موارد

جواب درست، تمام موارد است.

تصور نکنید که اختلال نعوظ به دلیل افزایش سن است. بسیاری از داروهای متداول می‌توانند باعث این اختلال شوند، از جمله داروهای ضدافسردگی، آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای فشارخون. داروهای مسکن، داروهای ضدروان‌پریشی، داروهای شیمی‌درمانی، الکل، ماری جوانا و حتی برخی داروهای سوزش معده بدون نسخه نیز می‌توانند موجب ایجاد نعوظ شوند. اگر دارو مصرف می‌کنید و اختلال نعوظ دارید، از پزشک خود بپرسید که چه کاری را می‌توانید انجام دهید.

9. بعد از یائسگی، چه هورمونی در زنان کمتر است؟

○ استروژن
○ پروژسترون
○ تستوسترون
○ تمام موارد

جواب درست، تمام موارد است.

استروژن تنها هورمونی نیست که پس از یائسگی کاهش می‌یابد. مقادیر کمتری از استروژن و پروژسترون ممکن است موجب کاهش میل جنسی در زنان شود.

سایر تغییرات ممکن است شامل خشکی واژن یا کاهش رطوبت واژن، کاهش میل جنسی، ارگاسم‌های کم و ضعیف و مقاربت دردناک شود، اما همه زنان این مشکلات را ندارند و برای کسانی که این مشکلات را دارند، راه حل‌هایی وجود دارد. میزان تستوسترون زنان نیز با افزایش سن کاهش می‌یابد، گرچه رابطه مستقیمی با یائسگی ندارد. محققان از تاثیرات آن مطمئن نیستند، اما ممکن است در کاهش میل جنسی برخی زنان، نقش داشته باشد.

10. بیشترین شکایت جنسی زنان بعد از یائسگی چیست؟

○ درد
○ کاهش غریزه جنسی
○ خشکی مجرای واژن
○ دیر رسیدن به ارگاسم

پاسخ صحیح، کاهش میل جنسی است.

مطالعات نشان داده است که نیمی از زنان یائسه میل جنسی کمی دارند، اما بسیاری از زنانی که گزارش کرده‌اند، تمایلی به میل جنسی ندارند و از این موضوع نگران نیستند. برای کسانی که این مساله را مشکل می‌دانند، درمان هورمونی و سایر درمان‌های دارویی موثر است.

11. اینکه مردان مسن سالم علاقه کمتری به رابطه جنسی دارند، امری طبیعی است.

○ درست
○ نادرست

پاسخ آن درست است.

معمولاً میل جنسی با افزایش سن کاهش می‌یابد و میزان کاهش آن در افراد مختلف متفاوت است. اگر نگران این مساله هستید یا دچار کاهش میل ناگهانی شده‌اید، با یک پزشک مشورت کنید. یک بیماری زمینه‌ای یا عارضه جانبی ناشی از دارو می‌تواند عامل آن باشد. هورمون مردانه تستوسترون نیز می‌تواند موجب آن باشد. سطح تستوسترون با افزایش سن به تدریج کاهش می‌یابد. در برخی مردان، تستوسترون می‌تواند بسیار کاهش یابد و موجب میل کمتر به رابطه جنسی، نعوظ، انرژی کم، افسردگی و سایر موارد شود.

12. چند درصد از افراد مبتلا به ایدز در ایالات متحده 50 سال به بالا هستند؟

○ 5درصد
○10درصد
○19درصد
○ 32درصد

جواب درست 19درصد است.

غافلگیرکننده است. افراد مسن از بیماری‌های مقاربتی در امان نیستند. در حقیقت، متخصصان می‌گویند افراد مسن بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی هستند؛ زیرا آنها در مورد خطر این بیماری‌ها اطلاعات کافی ندارند و کمتر از افراد جوان در مورد زندگی زناشویی یا بیماری‌های مقاربتی  خود صحبت می‌کنند. آنها همچنین ممکن است علائم بیماری‌های آمیزشی را با دردهای طبیعی دوران پیری اشتباه بگیرند.

شایع‌ترین انواع بیماری‌های مقاربتی در افراد مسن‌تر، کلامیدیا، سوزاک و سفلیس است.

13. رابطه جنسی مکرر، برای  سلامتی چه مزایایی دارد؟

○ تسکین استرس
○ کاهش فشارخون
○ افزایش سیستم ایمنی
○ تمام موارد

جواب درست، تمام موارد است.
رابطه جنسی برای اکثر افراد مسن نوعی ورزش بسیار سالم محسوب می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که ممکن است موجب سوزاندن چربی، تقویت متابولیسم، کاهش استرس، بهبود سلامت قلب و تقویت استخوان‌ها، عضلات و سیستم ایمنی بدن شود. به طور کلی، مطالعات نشان می‌دهد رابطه جنسی می‌تواند به فرد در داشتن زندگی سالم و طولانی‌تر کمک کند.

مترجم: مهتا زمانی‌نیک 
منبع: WebMD