بد نیست بدانید که سرکه سیب میتواند در تهیه انواع سس سالاد، خورشها، سوپها و یا چاشنی غذاهای مختلف کاربرد داشته باشد. در ادامه با 3 فایده سرکه سیب آشنا خواهیم شد.
یکی از مهمترین خواص سرکه سیب، این است که میتواند باکتریهای مضر موجود در دستگاه گوارش و دیگر قسمتهای بدن را از بین ببرد. مصرف منظم سرکه سیب در حد متعادل میتواند به پاکسازی کبد و رودهها کمک کند و به این ترتیب باعث تقویت عملکرد سیستم گوارشی و سیستم ایمنی بدن شود. ازبینبردن باکتریهای مضر بدن توسط سرکه سیب باعث ازبینرفتن عامل ابتلا به آکنه در بعضی از افراد مستعد ابتلا به آکنههای پوستی شدید میشود.
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف منظم سرکه سیب میتواند از طریق کنترل میزان قند خون و پیشگیری از ابتلا به مقاومت به انسولین در بدن، باعث بهبود شرایط بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شود و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افراد مبتلا به پیشدیابت را هم کاهش دهد. به این منظور، بهتر است که سرکه سیب در حد متعادلی همراه با سالاد یا بهعنوان چاشنی غذا در وعدههای غذایی روزانه مصرف شود.
همه ما میدانیم که هیچ ماده خوراکیای بهتنهایی نمیتواند باعث کاهش وزن شود اما بعضی از مواد غذایی میتوانند به روند کاهش وزن کمک کنند. مطالعات فراوانی ثابت کردهاند که مصرف منظم و روزانه سرکه سیب میتواند علاوه بر افزایش سوختوساز در بدن، باعث ایجاد حس سیری و پُری شود. به این ترتیب، فرد تمایل کمتری به ریزهخواری در طول روز پیدا میکند و روند کاهش وزنش با سرعت بهتری سپری میشود. از طرف دیگر، مصرف سرکه سیب در حجم محدود میتواند به افزایش چربیسوزی در بدن، خصوصا افزایش چربیسوزی در نواحی شکم و پهلو، منتهی شود. افرادی که رژیم کاهش وزن دارند، میتوانند حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را همراه با یک وعده غذایی اصلی مصرف کنند یا آن را روی سالاد سبزیجات بریزند.
در کنار تمام مزایایی که برای مصرف سرکه سیب مطرح میشود، متخصصان توصیه میکنند که از زیادهروی در مصرف این ماده اسیدی خودداری کنید. چنین کاری میتواند عوارضی مانند موارد زیر را به دنبال داشته باشد:
ترجمه: ندا احمدلو
منبع:Health Line
فواید کرفس؛ از تنظیم فشارخون تا کاهش وزن
چطور رژیم غذاییمان را به رژیم مدیترانهای نزدیکتر کنیم؟