در ادامه به 7 مورد از مواد غذایی اشاره خواهیم کرد که به تقویت انرژی در طول روز کمک می کنند. این مواد غذایی عبارتند از:
این دانههای ریز انرژی بالایی دارند زیرا منبع غنی پروتئینها، اسیدهای آمینه ضروری، فیبرها، آنتیاکسیدانها، امگا3 ، ویتامینها و موادمعدنی نظیر منیزیم، آهن و کلسیم هستند. دانههای چیا را میتوان خام یا پس از کمی حرارت دادن در انواع غذاها استفاده کرد زیرا طعم خاصی ندارد.
مقدار فراوان کربوهیدرات ها، فیبرها و موادمعدنی مانند پتاسیم و فسفر باعث شده تا پیاز قرمز جزء خوراکیهای انرژیزا باشد. پیاز قرمز بهشکل خام همراه سالاد و دیگر غذاها طعم دلچسبی خواهد داشت.
برگهای اسفناج منبع غنی آنتیاکسیدانها (بتاکاروتن، لوتئین، فلاونولها و...)، ویتامینها (B6،B9،C،E) و مواد معدنی (منیزیوم، کلسیم، پتاسیم و آهن) است که در تامین انرژی نقش دارند. بهتر است اسفناج خام مصرف شود زیرا طی فرایند پخت، بخش زیادی از ویتامینها از بین میرود.
ویتامینهای A،B1،B2، روی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن در کنار پروتئینها، فیبرها و امگا3 انرژی بدن را افزایش میدهند و بههمین دلیل تخمه کدو یک خوراکی مقوی و نشاط آور است.
گردو یکی از بهترین خوراکیها برای تامین انرژی است زیرا بخش مهمی از نیاز بدن به پروتئین، چربیهای مفید، فیبرها، ویتامینهای E،B1،B6، B9 و پتاسیم، روی و آهن را تامین میکند. از این رو، 4 تا 5 عدد گردو در روز توصیه میشود.
در بسیاری از کشورها، نوشیدنیهای تخمیری مانند کفیر، قرنهاست که برای تقویت انرژی کاربرد دارد. پروبیوتیکها، آنزیمهای گوارشی، آنتیاکسیدانها، ویتامینها و موادمعدنی در این زمینه نقش دارند و بسیاری از این ترکیبات طی فرایند تخمیر، تولید میشوند.
مصرف منظم جوانه دانهها در تامین انرژی نقش دارد زیرا منبع قابلتوجهی از ویتامینها، موادمعدنی و آنزیمها است. جوانهها را بهشکل تازه یا پودر شده در انواع غذاها و سالادها میل کنید.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:TopSante.fr
از خوردن مواد غذایی با هم چه میدانید؟
شیر خوردن مادر در دوران شیردهی موجب تقویت ایمنی کودک می شود