آیا من مبتلا به آنفلوانزا هستم؟
علائم آنفلوانزا
افراد به جای سپری کردن زمان، خیلی زود به احساس بدی میرسند. ممکن است تب شدید، سردرد، دردهای عضلانی، سرفه، گلودرد و خستگی داشته باشند. همچنین ممکن است دچار آبریزش یا گرفتگی بینی، تب و لرز، سردرد و حالت تهوع یا استفراغ شوند.
چه مدت طول میکشد؟
بیشتر علائم آن پس از حدودا 5 روز بهتر میشود اما گاهی اوقات ممکن است تا یک هفته یا بیشتر طول بکشد. حتی اگر تب و درد از بین رفته باشد، فرد تا چند هفته احساس خستگی میکند.
آنفلوانزا چگونه سرایت میکند؟
به هنگام عطسه یا سرفه، قطرههای سرشار از ویروس در هوایی که نفس میکشیم، پخش میشود و یا اینکه ممکن است جایی که ویروس موجود باشد را لمس کنیم دستمان را به دهان، بینی یا چشم خود بزنیم. آنفلوانزا بیشتر در فصل زمستان دیده میشود زیرا افراد زمان بیشتری را در تماس نزدیک با یکدیگر میگذرانند، بنابراین ویروس به راحتی گسترش مییابد.
درمان خانگی
زیاد استراحت کنید. مایعات فراوان مثل آب، آب گوشت و نوشیدنیهای دیگر را بنوشید تا بدن دچار کمآبی نشود. همچنین میتوانید از یک دستگاه بخور یا اسپری نمکی برای رفع گرفتگی بینی استفاده کنید. برای درمان گلودرد با آب نمک غرغره کنید.
درمان ضدویروسی
اگر قرصهای تجویزی را در 48 ساعت اول که احساس بدی دارید بخورید، بهترین نتیجه را میدهد. این دارو میتواند علائم را خفیفتر یا طول مدت آن را 1 یا 2 روز کمتر کند. داروهای ضدویروسی شامل اوسلتامیویر (تامیفلو)، پرامیویر (راپیواب) یا زنامیویر (رلنزا) هستند. حتی بعد از 48 ساعت، این داروها هنوز هم میتوانند در کسانی که به بیماری سخت آنفلوانزا دچار هستند و بیش از 65 سال دارند یا سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است را بهبود ببخشد.
سایر داروها
داروهای ضددرد مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن میتوانند تب و بدن درد را تسکین دهند. ضداحتقانها نیز میتوانند در رفع گرفتگی بینی موثر باشند و داروی سرفه یا قطره هم میتواند به آرامش فرد و رفع سرفه کمک کند. از پزشک خود بپرسید که کدام یک از این داروها برایتان مناسب است. به خاطر داشته باشید که آنتیبیوتیکها ویروسی مانند آنفلوانزا را درمان نمیکنند. تنها زمانی میتوانند به بهبود فرد کمک کنند که به عفونت باکتریایی مانند سینوزیت، ذاتالریه باکتریایی یا عفونت گوش مبتلا باشند.
واکسن بزنید
این روش بهترین راه سالم ماندن است. این واکسن به بدن کمک میکند تا آنفلوانزا را بشناسد و با آن مقابله کند. از آنجا که ویروس سال به سال تغییر میکند، باید قبل از شروع هر فصل با یک واکسن جدید ایمنی را در بدنتان ایجاد کنید. با تزریق واکسن به آنفلوانزا دچار نمیشوید. اگر هم با این بیماری مواجه شوید، شما را از ابتلا به آن بازمیدارد یا علائم آن را خفیف نگه میدارد.
اجتناب از ویروس آنفلوانزا
برای ایمنی از ابتلا به آن میتوانید چند اقدام ساده دیگر نیز انجام دهید. سعی کنید به چشم، بینی و دهان خود دست نزنید، زیرا میکروبها از این طریق پخش میشوند. دستان خود را اغلب با آب و صابون بشویید. یا هنگامی که آب و صابون نیست از یک ضدعفونی کننده برای دستها استفاده کنید.
اگر بیمار هستید میتوانید با دوری از افراد دیگر از ابتلا دیگران به آنفلوانزا جلوگیری کنید. هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را نیز بپوشانید. اگر دستمال کاغذی ندارید، داخل آرنج مکان مناسبی برای انجام این کار است، بنابراین میکروبها بر روی دست منتقل نمیشود.
مترجم: مهتا زمانینیک
منبع: WebMD