شاید خیلی از افراد دوست داشته باشند که بدانند آیا تاریخ انقضای خاصی برای ادویهها و سبزیجات خشک معطر وجود دارد یا نه. برای پی بردن به پاسخ این پرسش توصیه میکنیم که ادامه این مطلب را از دست ندهید.
براساس اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تمامی ادویهها و سبزی های معطر خشک، چه بهصورت درسته و چه بهصورت پودر شده، در گروه طعمدهندهها قرار میگیرند و نمیتوانند ارزش تغذیهای غذا را چندان افزایش دهند. اما تحقیقات جدید نشان دادهاند که اگر ادویهها و سبزیهای معطر خشک در شرایط مطلوب نگهداری شوند و بهصورت تازهبهتازه به مصرف برسند، میتوانند علاوه بر ایجاد عطر و طعم مناسب برای غذاهای مختلف باعث افزایش ارزش تغذیهای غذا شوند. بهطور کلی، اگر سبزیجات معطر خشک در شرایط ایدهآل نگهداری شوند، بین یک تا سه سال ارزش تغذیهای خودشان را حفظ میکنند.
مهمترین سبزیجات معطر خشکی که میتوانند حدود یک تا سه سال علاوه بر عطر خود، ارزش تغذیهایشان را هم حفظ کنند، شامل این موارد است؛ ریحان، پونه، اورگانو، آویشن، رزماری، برگ بو، شوید، جعفری، گشنیز، نعناع، مریمگلی و مرزنجوش. ادویههای مختلف هم اگر در شرایط مطلوب نگهداری شوند، میتوانند حدود دو تا سه سال علاوه بر عطر و طعم مطلوب، خواص خود را هم حفظ کنند. مهمترین این ادویهها با حفظ خواص دو تا سه ساله شامل موارد زیر میشوند؛ پودر زنجبیل، پودر سیر، پودر دارچین، پودر انواع فلفل، زردچوبه، پودر کاری، پودر زیره، پودر پاپریکا، فلفل قرمز پرکشده و پودر ادویههای مخلوط.
شاید جالب باشد که بدانید اگر ادویهها بهصورت کامل و پودر نشده نگهداری شوند، میتوانند تا چهار سال کامل، علاوه بر عطر و طعم، خواص شان را هم حفظ کنند. مهمترین ادویههایی که در شکل کامل خود تا چهار سال خاصیتشان را حفظ میکنند، شامل این موارد است؛ دانه کامل فلفل سیاه، فلفل سفید، تخم گشنیز، دانه خردل، رازیانه، زیره، سیر خشکشده پودرنشده، چوب دارچین و فلفل قرمز خشکشده اما پودرنشده. همانطور که اشاره شد، این خواص در صورتی باقی میمانند که ادویهها و سبزیهای خشک معطر در شرایط مطلوب که همان فضای خشک و خنک است، نگهداری شوند. ضمن اینکه این محصولات باید داخل ظرفهایی با درِ کاملا بسته نگهداری شوند.
اگر نگران تاریخ انقضای ادویهها یا مضر بودن آنها در صورت منقضی شدن تاریخ مصرفشان برای بدن هستید، بهتر است بدانید که مصرف ادویههای تاریخگذشته ضرری به بدن نمیرساند. زمانی که تاریخ مصرف یک ادویه منقضی میشود، دیگر عطر و طعم یا حتی در مواردی رنگش را از دست میدهد اما گزارشهای چندانی مبنی بر مضر بودن مصرف ادویههای تاریخگذشته برای بدن مطرح نشده است. با اینحال، توصیه میشود که برای بهرهگیری از خواص ادویهها در کنار لذت بردن از عطر و طعم آنها، سعی کنید که این محصولات را در حجم کم خریداری کنید تا بتوانید آنها را بهصورت تازهبهتازه به مصرف برسانید. به خاطر داشته باشید که مرطوب شدن ادویهها میتواند باعث رشد کپک در آنها شود و ادویه را غیرقابل مصرف کند. بنابراین، همیشه از قاشق کاملا خشک برای برداشتن ادویه از ظرف نگهدارندهاش استفاده کنید. اگر بتوانید ادویهها را داخل ظرفهایی از جنس استیل یا شیشههای تیره بگذارید و همچنین داخل کابینت نگهداری کنید که نور کمتری دارد، درنهایت طول عمر مفید ادویهها را به حداکثر ممکن میرسانید.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Health Line
4 دمنوش برای آرامش سیستم تنفسی در دوران کرونا
بهجای دسر، ماست یا میوه بخورید!