طی سالهای 1970، دو پزشک دانمارکی متوجه شدند که ساکنان گرینلند؛ منطقه خودمختار دانمارک در اقیانوس منجمد شمالی، عمر طولانی دارند و کمتر به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا می شوند. بررسی سبک تغذیه آنها نشان داد که آنها مقدار بسیار کمی گوشت مصرف میکنند و ماهی تقریبا غذای اصلی آنهاست. بهطوری که هر فرد در طول سال 147 کیلوگرم ماهی میخورد البته برخلاف سرانه 7 کیلوگرم در آمریکا و اروپا.
ماهیها و بهخصوص ماهیهای چرب مانند تن، سالمون و ساردین منبع بسیار غنی امگا3 هستند. امگا3 اسیدهای چرب غیراشباع و ضروری است زیرا بدن مقدار خیلی کمی از آن را میسازد و باید نیاز بدن از طریق تغذیه تامین شود. امگا3 فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد و از بروز بیماریهای قلبی عروقی، آلزایمر، پرفشاری خون و بیماریهای پوست پیشگیری میکند. اما محققان دریافته اند که امگا3 تاثیر ضدالتهابی نیز دارد. این چربیها به عملکرد مطلوب سلولهای ایمنی بدن و بهخصوص لنفوسیتهای T کمک میکند. همچنین، مطالعات دیگر نشان داده اند که مصرف روغن ماهی باعث افزایش تولید لنفوسیتهای B؛ گلبولهای سفید مخصوص تولید آنتیکورها میشود. این خصوصیت اسیدهای چرب امگا3 به بدن در مقابله با عفونتها کمک میکند.
علاوه بر این، ماهیهای چرب سرشار از ویتامینD هستند که تولید لنفوسیتهای T؛ نوعی از گلبولهای سفید را تقویت میکند. همچنین "روی" و "مس" نیز املاح موجود در ماهی و بسیاری از آبزیان هستند و دریافت کافی این منابع به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماریزا کمک میکند.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Futura-Science.com
سالاد انبه تابستانی برای تقویت سیستم ایمنی