۱۳اکتبر یا 21مهر، روز جهانی کاهش آثار بلایای طبیعی است. بلایای طبیعی، به مجموعه‌ای از حوادث زیانبار گفته می‌شود که منشاء انسانی ندارند. این حوادث معمولا غیرقابل پیش‌بینی بوده یا حداقل از مدت‌های بسیار قبل هم نمی‌توان وقوع آن را پیش‌بینی کرد. طبیعت همیشه قدرت اول و نظارت‌کننده جهان و گیتی بوده اسـت اما گاهی هم این قدرت مهربان روی دیگری از خود را نشان می‌دهد. ایران از نظر مخاطرات طبیعی و از نظر جمعیت رتبه ۸ از ۱۰ را دارد و تحت تاثیر این مخاطرات نیز  جزو ۱۰ کشور اول دنیاست. به همین دلیل لازم است برنامه‌هایی جهت جلب مشارکت جامعه برای مقابله با مخاطرات طراحی و اجرا شود. 
تاریخ نویسی ایرانی، به رغم نقاط قوت خود در تعدد و تنوع، به علت بی‌توجهی به مردم و تحولات اجتماعی جای نقد جدی دارد. در راس این تحولات می‌توان به حوادث و بلایای طبیعی اشاره کرد. بنابراین این سوال که شایع‌ترین حوادث و بلایای طبیعی در دوره میانه تاریخ ایران کدام بوده و چه پیامدهایی داشته است؟ 
یافته‌ها حکایت از آن دارد که این مقطع از تاریخ ایران (قرون ۷-۳ق) حوادث و بلایای طبیعی زیانبار و مخربی همچون زلزله، سیل، خشکسالی، برف و سرما و توفان را تجربه کرده که خود نتایج و پیامدهای ناگواری مثل قحطی، شیوع بیماری‌های واگیردار و کاهش جمعیت را در پی داشته است. رویکرد نوین جهان تغییر روش از پاسخ به تقویت پیشگیری و آمادگی است و به تنهایی با پاسخ نمی‌توان انتظار توسعه پایدار در کشور را داشت. 
دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی هشدار داد که تغییرات اقلیمی طی قرن‌های آینده ممکن است زندگی انسان‌ها، اکوسیستم‌ها، اقتصاد و جوامع را با تهدید فزاینده‌ای روبرو کند. 
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد به مناسبت «روز جهانی کاهش خطرات بلایای طبیعی» در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۹ میلادی، ۷هزار و ۳۴۸ بلای طبیعی به وقوع پیوسته است و ۱/۲۳میلیون نفر جان خود را از دست داده، ۴/۲ میلیارد نفر نیز تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. همین‌طور اقتصاد جهانی نیز بر اثر وقوع این بلایا با ۳ تریلیون خسارت مواجه شده است. 
در ایران بیماری‌ها و امراض هولناکی مثل آبله و دیفتری و... همواره جمعیت کثیری از مردم شهرها و روستاها را از بین برده و حتی نسبت به جنگ‌ها و پدیده‌های ویرانگری مثل توفان و سیل و زلزله، کشتارهای بیشتر و هولناک‌تری به جا گذاشته و فجایع دهشتناک‌تری را به بار آورده‌ است. شیوع این بیماری‌ها هرازگاهی عوام و خواص و دارا و ندار و توانگر و ناتوان را با هم غافلگیر و زمینگیر کرده و کار و تولید و دادوستد و گردش کالا و خدمات را مختل و متوقف کرده و فقر، قحطی و گرسنگی طولانی‌مدتی را به بار آورده و به نوعی دمار از روزگار بشر درآورده است اما باز هم هر بیماری ناشناخته دیگری، تهدیدی برای جان بشر خواهد بود و به نوعی «بلا» هستند و جان انسان‌ها از ناحیه آنها در امان نبوده تا درمان آن توسط خود بشر پیدا شود. خشکسالی و قحطی‌ نیز دست‌کمی از این بیماری‌ها نداشته و هرازگاهی شیرازه نظام زندگی را چنان به هم ریخته‌ که بازخوانی خاطراتشان بسیار حزن‌انگیز و دردآور است. 
به یمن دستیابی بشر به وفور نعمت در پرتو پیشرفت‌های علمی و فنی و صنعتی و امکان حمل‌و‌نقل گسترده تولیدات کشاورزی و صنعتی، از قحطی‌های آنچنانی هم دیگر خبری نیست. نکته حائز اهمیت درک این حقیقت است که تنها عامل اپیدمی‌ها و مرگ‌و‌میرها فقط ویروس‌ها و باکتری‌ها نبوده‌اند بلکه عامل انسانی بزرگ‌ترین زمینه‌ساز آن همه مرگ‌و‌میر بوده است. به طور مثال، زمین لرزه‌ای کـه قوم لوط را نابود کرد یا سونامی خوفناکی کـه در ژاپن و اندونزی اتفاق افتاد. از حدود ۲۰۰ هزار سال پیش کـه انسان مدرن بر روی زمین شروع بـه راه رفتن کرد، بلایای طبیعی گوناگونی موجب مرگ و میر جمعیت قابل‌توجهی از انسان‌ها در گوشه و کنار جهان شد. 
هر یک از عناصر جوی نیز به تنهایی می‌تواند بلایای مهمی مانند افزایش دما و گرمازدگی، سرعت‌های زیاد باد و وقوع توفان، بارش‌های تندری و وقوع تگرگ، یخبندان و سرمازدگی و... را ایجاد کند اما بیشترین خسارات جانی و مالی بر اثر پدیده‌های جوی ترکیبی و خطرات ثانویه ناشی از آنها مانند توفان، رعد و برق، خشکسالی‌، سیل، آتش سوزی است. 
بلایای طبیعی پدیده‌های ناشی از عواملی تحمیلی بر طبیعت شامل آلودگی هوا، باران‌های اسیدی، افزایش گازکربنیک و آلاینده‌ها در جو و آثار گلخانه‌ای ناشی از آنها، نازک شدن لایه ازن و... هستند که البته دسته‌ای از پدیده‌های ناشی از مکانیسم و ساختار عوامل طبیعی همچون زلزله، سیل، خشکسالی، بیابان‌زایی، پیشروی آب دریاها در خشکی و... را نیز شامل می‌شود.


دومین کنگره دیجیتال مدیریت و درمان covid-19

دومین کنگره دیجیتال مدیریت و درمان COVID-19 در بستر شبکه اجتماعی متخصصان علوم پزشکی (TritApp)، با موضوع به اشتراک‌ گذاری تجربه‌های بیش از ۱۸ ماه مواجهه کشور با بحران پاندمی کرونا با حضور معاونان درمان و آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا و جمعی از مدیران و اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید. 

پس از برگزاری موفق اولین کنگره دیجیتال مدیریت و درمان در اسفندماه 1399 و با درخواست و حمایت ویژه معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دومین کنگره با هدف تمرکز بر ثبت و به اشتراک‌گذاری تجربیات پاندمی کووید-۱۹ در چهار محور «مدیریت پاندمی»، «بهداشت و درمان»، «آموزش و پژوهش» و «کسب وکارهای نوآور» برنامه‌ریزی گردید. 

این رویداد با سخنرانی آقایان دکتر سید فرشاد علامه (رئیس کنگره و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران)، دکتر  حسین قناعتی (رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران)، دکتر قاسم جان‌بابایی (معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی) و دکتر ابوالفضل باقری‌فرد (معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی) افتتاح گردید. 

پس از آیین افتتاحیه، در پنل تجربه‌های مدیریت پاندمی، دکتر جان‌بابایی تجربه‌های مدیریتی خود به‌عنوان معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را ارائه کردند و در ادامه دکتر اکبری ساری (رئیس موسسه ملی تحقیقات سلامت) به‌عنوان مدیر پنل و دکتر توکلی (معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران)، به بیان تجارب خود در حوزه مدیریت دوران پاندمی کرونا پرداختند. همچنین برگزیدگان تجارب ارسالی در حوزه مدیریت نیز علاوه بر بیان تجارب خود در دوران پاندمی به پرسش‌های اعضای پنل پاسخ دادند.

در پنل دوم دکتر خواجوی‌راد استادیار داخلی دانشگاه علوم پزشکی تهران تجربه‌های کلینیک سرپایی تجویز رمدسیویر مجتمع بیمارستانی امام خمینی، دکتر پاکدل دانشیار چشم پزشکی بیمارستان فارابی درس‌آموخته‌های درمان موکورمایکوسیس، دکتر موسوی دانشیار آنکولوژی بیمارستان شریعتی تجربه‌های پیوند سلول‌های بنیادی در دوره پاندمی و دکتر زنده‌دل معاون پژوهشی پژوهشکده سرطان بیمارستان امام خمینی دستاوردهای طرح ثبت بالینی کووید-۱۹ را ارائه کردند. در پایان پنل دکتر فتوحی استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان مدیر پنل ضمن ارائه تجربه‌های کارایی و اثربخشی واکسن‌ها و نقش واریانت‌های جدید، مطالب را جمع‌بندی کردند

چرا بدن به جریان خون سالم نیاز دارد

 

باور آن سخت است اما بدن ما حدود ۶۰ هزار مایل رگ خونی دارد. قلب به همراه سایر ماهیچه‌ها، سیستم گردش خون را تشکیل می‌دهد. مجموعه‌ای از رگها، خون را به هر نقطه بدن منتقل می‌کند اما وقتی گردش خون ضعیف باشد، جریان خون  کند یا مسدود می‌شود. این بدان معناست که سلول‌های بدن نمی‌توانند تمام اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنند.

 

علائم گردش خون ضعیف

 

 وقتی اندام‌ها نمی‌توانند خون کافی دریافت کنند، ممکن است دست یا پا سرد یا بی‌حس شود. اگر پوست روشن باشد، ممکن است پاها به رنگ کبود درآید. گردش خون ضعیف همچنین می‌تواند پوست را خشک کرده، ناخن‌ها را شکننده و موها را به ویژه در ناحیه پاها و ساق پا دچار ریزش کند. برخی از مردان ممکن است در نعوظ یا نگه داشتن آن دچار مشکل شوند. اگر مبتلا به دیابت باشید، بریدگی یا زخم کندتر بهبود می‌یابد.

 

مصرف دخانیات را ترک کنید

 

نیکوتین ماده فعال سیگار و تنباکو و سیگار برقی که بدون دود است، به دیواره عروق آسیب می‌رساند و خون را غلیظ می‌کند، بنابراین نمی‌تواند از رگ عبور کند. اگر سیگار می‌کشید، آن را ترک کنید. ترک سیگار سخت است اما مراجعه به پزشک می‌تواند به ترک آن کمک کند.

 

فشارخونتان را کنترل کنید 

 

اگر فشارخونتان بیش از حد بالا باشد، می‌تواند موجب تصلب شرایین شود، بیماری‌هایی که رگ‌ها را سخت می‌کند، موجب انسداد جریان خون می‌شود. عدد ۱۲۰ روی ۸۰ یا کمتر از آن را در نظر بگیرید اما از پزشک در مورد بهترین اعداد مناسب سن و سلامت خود سوال کنید. حداقل یکبار در ماه آن را بررسی کنید. می‌توانید دستگاه فشارخون خانگی بخرید.

 

بیشتر آب بنوشید

 

نصف خون تقریبا آب است. بنابراین بدن باید هیدراته بماند تا بتواند حرکت کند. روزانه ۸ لیوان آب بنوشید. اگر ورزش می‌کنید یا هوای بیرون گرم است، باید بیشتر آب بنوشید.

 

پشت میز کارتان بایستید

 

ساعتها نشستن برای گردش خون و کمر مضر است. ماهیچه‌های پا را ضعیف و جریان خون را در پاها کند می‌کند و می‌تواند موجب لختگی خون شود. اگر در محل کار هستید، از میز ایستاده استفاده کنید. ممکن است کمی طول بکشد تا عادت کنید اما ایستادن روی رگ‌های پا اثر می‌گذارد و خون را به قلب می‌فرستد.

 

استراحت کنید و بچرخید

 

یوگا یک ورزش کم اثر است که می‌تواند جریان خون را تندتر کند. وقتی حرکت می‌کنید، اکسیژن را به سلول‌ها می‌رساند. وقتی می‌چرخید، خون به اندام‌ها ‌فرستاده می‌شود و حالت‌های وارونه خون را از نیمه پایینی بدن به قلب و مغز منتقل می‌کند.

 

پای خود را به دیوار تکیه دهید

 

 وقتی مچ پا یا پاها متورم می‌شود، حرکت یوگا را که در آن، پاها به سمت بالا قرار می‌گیرد را امتحان کنید. همچنین یک راه آسان برای ارسال خون به اطراف است. روی زمین یا روی تشک یوگا دراز بکشید، شانه چپ یا راست خود را به دیوار نزدیک کنید. بدن خود را بچرخانید تا بتوانید پاها را بالا بیاورید و قسمت پایین بدن را به دیوار تکیه دهید. برای حفظ تعادل، دست‌ها را روی زمین بگذارید و کف دست‌ها رو به پایین باشد.

 

خون را پمپاژ کنید

 

ورزش هوازی به معنی همراه با اکسیژن است. بنابراین وقتی می‌دوید، دوچرخه‌سواری می‌کنید، پیاده‌روی یا شنا می‌کنید و تمرینات مشابه آنها را انجام می‌دهید، اکسیژن بیشتری دریافت کرده و آن را به ماهیچه‌ها منتقل می‌کنید. این کار موجب پمپاژ خون شده و قلب قوی‌تر می‌شود و فشارخون کاهش می‌یابد. برای انجام ورزش به مدت ۳۰ دقیقه، ۵ تا ۷ روز در هفته، هدفتان را مشخص کنید. در صورت نیاز آن را به زمان‌های کوچک تقسیم کنید. اگر پیاده‌روی می‌کنید، سرعت متوسط تا شدید و حداقل ۴۸۳۰ متر در ساعت، برای سلامتی مزایای زیادی دارد.

 


حتماً یادتان هست، مثلا وقتی پولی دستتان می‌آید و ماشین جدیدی را می‌خرید، خوشحالی‌تان از آن همیشگی نیست. یا اینکه خرید هر چیز جدیدی ممکن است خوشحالی کوتاه مدتی را به شما بدهد.

حالا واقعاً چرا اینطوری هستیم؟ ما در زندگی چیزهای جدید می‌خریم، به یک سری اهداف‌مان می‌رسیم، بعضی از کارهایی که خیلی برایمان مهم‌ هستند را تمام می‌کنیم و به سرانجام می‌رسانیم، ولی باز خوشحالی و شادی بلند مدت نداریم.

حال چطور می‌توانیم خوشحال باشیم و زندگی شادی را تجربه کنیم؟

تحقیقات علمی به این سوال جواب داده و جوابش «شکرگزاری» هست‌.

بله درسته. در حقیقت دلیل اصلی شاد نبودن ما ترس است. به عبارت دیگر ترس از نداشتن به اندازه کافی یا ترس از کافی نبودن چیزی.

ترس می‌تواند جلوی خیلی از خوشحالی‌های ما را بگیرد و اجازه ندهد تا در زندگی شاد باشیم. مثلا در محل‌کار ترس از اینکه نتوانیم کارمان را درست انجام دهیم و از کار بیکار شویم، همیشه باعث می‌شود تا در محل کار شاد نباشیم. ترس از نداشتن پول کافی و یا اینکه پولی را از دست بدهیم، یا اینکه در رانندگی، ترس از اینکه کسی جلوی ما بپیچد و تصادف کنیم، همیشه از شاد بودن ما در رانندگی جلوگیری می‌کند اما شکرگزار بودن می‌تواند ترس ما را خنثی کند. اگر ما سعی کنیم همیشه این تمرین را داشته باشیم و در بیشتر مواقع شکرگزار باشیم، در نتیجه ترس را از خودمان دور کردیم و درکل زندگی شادتری خواهیم داشت.

البته انجام آن اصلا کار خارق‌العاده و یا سختی نیست. برای تمرین فقط کافیست که هر شب قبل از خواب لیست ۵مورد از چیزهایی که در آن روز برایتان اتفاق افتاده و برای لحظه‌ای احساس شادی داشتید، بابت آنها شکرگزاری کنید و آن موارد را یادداشت کنید.

شکرگزار خانواده، دوست خوب، غذایی که امروز خوردید، آفتابی که امروز شاهد آن بودید، هوایی که امروز تنفس کردید، باشید. حتی باید یاد بگیرید که اگر اتفاق بدی هم افتاد باز هم سپاسگزار باشید که اتفاق بدتری نیفتاده است.

برای تهیه لیست اصلا لازم نیست خیلی فکر کنید و یا بنشینید قضاوت کنید که کدام اتفاق خوب بوده که باید از بابت آن قدردانی کنید. همانطور که گفتم باید قدردان همه چیز باشید حتی اتفاق‌های بد. فقط سعی کنید حداقل ۵ مورد رو بنویسید.

با این تمرین مدتی زیادی طول نمی‌کشد که تبدیل به آدم شادتری می‌شوید. تعداد زیادی از افرادی که این تمرین را انجام داده‌اند و مورد آزمایش بوده‌اند تنها بعد از ۲ هفته ۲۵% زندگی شادتری را نسبت به دیگران داشته‌اند.

خوشبختی یک احساس جهانی است که همه ما آرزوی تجربه آن را داریم اما آیا می‌توانیم فقط آدم عصبانی، بدخلق و افسرده باشیم، می‌شود؟ علم شادی به ما می‌گوید که شاد بودن در حقیقت یک انتخاب است اما اگر هنوز در تلاش برای تهیه یه لیوان لیموناد خنک هستید و از خوردن آن لذت می‌برید، پس زودتر انگیزه انجامش را در خودتون ایجاد کنید.

 

 ۱افرادی در زندگی شما هستند که شما را دوست دارند و به شما وابسته‌اند. مهمترین افراد زندگی شما چه کسانی هستند؟ به احتمال زیاد، برای این افراد خدمتی را انجام می‌دهید، درست است؟ اگر به دنبال دلیلی برای شاد بودن هستید، پس شروع کنید. مهم نیست زندگی چقدر سخت می‌شود، همیشه کسی هست که شما را بی‌قید و شرط دوست بدارد. آیا فکر می‌کنید عزیزانتان می‌خواهند شما را ناراضی و بدبخت ببینند؟ البته که نه. بنابراین شادی را برای افرادی بخواهید که شما را دوست دارند و روابط شما را بسیار لذت بخش‌تر می‌کنند.

 

 ۲زندگی می‌تواند به طور چشمگیری در یک لحظه تغییر کند. نکته مهم در مورد زندگی این است که کاملاً غیرقابل پیش‌بینی است. هر یک از ما ممکن است فردا بیدار شویم و شغل خود را از دست بدهیم، کسی را که دوست داریم از دست بدهیم یا متوجه شویم که به یک بیماری مهلک مبتلا هستیم. نکته این است که شما هرگز نمی‌دانید چه می‌شود. پس منتظر فردا نباشید تا خوشحالی به سراغتان بیاید. امروز شادی را انتخاب کنید و از تک‌تک لحظاتی که دارید لذت ببرید.

 

 ۳افراد شاد بهره‌وری بیشتری دارند. به نظر شما در یک روز به طور متوسط چه کسانی موفق‌تر هستند؟ فردی که خوش‌بین، خوشحال و با انگیزه است یا فردی که انرژی خود را صرف شکایت از زمین و زمان می‌کند و معتقد است که زندگی او عادلانه نیست. افراد شاد به طورکلی مولدتر هستند و بیشتر از افراد ناراضی به اهداف خود می‌رسند.

 

 ۴جهان به افراد شاد بیشتری نیاز دارد. شاهد هستیم که هر هفته درباره یک فاجعه جدید می‌شنویم که روح ما را زیر سوال می‌برد. متاسفانه، ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بناچار جنگ، قحطی، فقر و ویرانی وجود دارذ اما نکته اینجاست که نیکی همیشه بر شر غلبه می‌کند. اقدامات یک فرد شاد می‌تواند یک اثر موج‌دار ایجاد کند و جهان را به معنای واقعی کلمه تغییر دهد. بنابراین مسبب تغییری باشید که می خواهید ایجاد کنید. شادی را انتخاب کنید.


بادام‌زمینی

 

بادام‌زمینی در ترکیب بسیاری از موادغذایی، از جمله محصولات پخته و سس‌ها موجود است. همیشه برچسب روی غذا را به دقت نگاه کنید. برخی بسته‌ها حاوی ترکیب بادام‌زمینی هستند. وقتی بیرون از خانه غذا می‌خورید، نحوه تهیه غذا را بپرسید و بگویید که حساسیت دارید. همچنین باید از مصرف آجیل‌های درختی مانند گردو یا بادام اجتناب کنید.

 

مصرف غذاهای روزانه

 

 شیر یکی از رایج‌ترین محرک‌های حساسیت غذایی در کودکان است. بیشتر بچه‌ها به آن حساسیت دارند. در عین حال، نوزاد ممکن است به شیرخشک و یا شیر سویا احتیاج داشته باشد. برچسب روی قوطی‌ها را بخوانید. حتی غذاهایی مانند تن‌ماهی هم می‌تواند حاوی پروتئین شیر باشد. گاهی اوقات مانند ترکیبات حاوی کازئین عمل می‌کنند.

 

تخم‌مرغ

 

 فقط مشکل در خوردن املت نیست. تخم‌مرغ در بسیاری از غذاها از جمله رشته‌فرنگی، سس مایونز و محصولات پخته وجود دارد و همچنین می‌تواند در تزئین برخی از خوراکی‌ها مثلا روی نوشیدنی‌ها یا روکش بیسکویت‌ها باشد. همچنین در ساختن بیشتر واکسن‌های آنفولانزا هم استفاده می‌شود، بنابراین قبل از دریافت آن با پزشک مشورت کنید.

 

صدف‌ها 

 

در بزرگسالی ممکن است به غذاهای دریایی آلرژی ناگهانی پیدا کنید. اگر چنین شود، معمولاً تا پایان عمر آن را خواهید داشت. میگو، خرچنگ، هشت‌پا، صدف  همگی می‌توانند حساسیت‌های جدی را ایجاد کنند. صدف، گوش‌ماهی، حلزون، هشت‌پا و ماهی‌مرکب نیز می‌توانند محرک باشند. اگر حساسیت دارید، از مصرف انواع صدف‌ها خودداری کنید.

 

آجیل‌های درختی

 

 آجیل‌ها حتی می‌توانند در محصولاتی که از روغن‌ مغزهای درختی تهیه شده‌اند نیز موجود است. در برخی غذاهای بسته بندی شده نیز ممکن است موجود باشد. اما اجتناب از مصرف آنها در رستوران‌ها و نانوایی‌ها سخت‌تر است. اگر دچار حساسیت هستید، در خوردن گردو، بادام، فندق، بادام هندی بادام‌زمینی، پسته، آجیل برزیلی و دانه کاج احتیاط کنید. جوز هندی، شاه بلوط آبی، دانه‌های آفتابگردان و کنجد آجیل نیستند و باید مصرف آنها بی‌خطر و غیرآلرژی‌زا باشد.

 

ماهی

 

 برخی افراد به ماهی آزاد تازه، ماهی تن یا ماهی هالیبوت حساسیت دارند. اگر به یک نوع ماهی حساسیت دارید، ممکن است به انواع دیگر آن نیز واکنش نشان دهید. مراقب سس‌های تهیه شده با ماهی در غذاهای تایلندی و چینی باشید. همین امر در مورد سس سزار و سس ورستر که اغلب از ترکیب ماهی‌کولی در آن به کار برده است، صدق می‌کند.

 

سویا

 

 نان‌ها، کوکی‌ها، سوپ‌های کنسروی، گوشت‌های فرآوری‌شده و غذاهای میان‌وعده همگی می‌توانند حاوی سویا باشند. اگر حساسیت دارید، برچسب موادغذایی را بخوانید تا متوجه آن شوید. همچنین از غذاهای سنتی حاوی سویا پرهیز کنید: لوبیاسویا، توفو، تمپه، شیر سویا، خمیرسویا و سس سویا. نوزادان و کودکان بیشتر از بزرگسالان به این آلرژی مبتلا می‌شوند.

 

گندم

 

 گندم در بسیاری از موادخوراکی وجود دارد، از نان گرفته تا آبجو و سس سالاد تا گوشت‌های لذیذ. چرا؟ پروتئین‌های گندم به برخی غذاهای فرآوری شده کمک می‌کند تا به هم بچسبند و به آنها حجم می‌دهد. اگر به گندم حساسیت دارید، مصرف سایر غلات مانند جو، چاودار، ذرت و برنج ممکن است بی خطر باشند اما شاید لازم باشد از بلغور گندم و نشاسته سیب‌زمینی نیز اجتناب کنید. ممکن است به گندم حساسیت داشته باشید اما در خوردن گلوتن مشکلی نداشته باشید.

 

حساسیت به گلوتن

 

 شما ممکن است به خوراکی حساس باشید اما حساسیت نداشته باشید. گلوتن معمولاً در گندم، چاودار و جو یافت می‌شود. اگر حساسیت دارید، سیستم ایمنی بدنتان به هر غذایی که حاوی آن باشد، واکنش نشان می‌دهد. و بیماری سلیاک نیر می‌تواند موجب آسیب دائمی به روده‌ها شود. همچنین ممکن است متوجه شوید که گلوتن در سیستم گوارشی‌تان بدون اینکه بیماری سلیاک یا حساسیت داشته باشید، اختلال ایجاد کرده است. گلوتن آسیب دائمی ایجاد نمی‌کند اما شاید لازم باشد از مصرف آن اجتناب کنید.

 

آلرژی غذایی از کجا شروع می‌شود

 

 شما یک خوراک مایع می‌خورید یا می‌نوشید و سیستم ایمنی بدنتان به سرعت به کار می‌افتد. اولین بار ممکن است متوجه هیچ‌گونه علائم آلرژی مانند بثورات یا خارش نشوید اما بدنتان دوباره به آن خوراک حساس خواهد شد. دفعه بعد که آن خوراکی را می‌خورید، از آنجا که بدنتان فکر می‌کند ممکن است آلرژی‌زا باشد، ماده شیمیایی هیستامین آزاد می‌کند که موجب علائم آلرژی مانند بثورات، خارش و تورم می‌شود.

 

علائم را بشناسید

 

 اگر چیزی می‌خورید که به آن حساسیت دارید، احتمالاً علائم در بدنتان به سرعت ظاهر می‌شوند. ممکن است چند دقیقه تا ۲ ساعت طول بکشد.

بنابراین ممکن است این علائم را مشاهده کنید:

 

 کهیر یا سایر بثورات پوستی      خارش بدن یا خارش دهانی

 تورم صورت، زبان یا لب‌ها 

 سرفه یا خس‌خس سینه 

 سوزش یا اسهال و استفراغ یا گرفتگی شکم 

 تورم گلو و تارهای صوتی 

 مشکل تنفسی

 

خطرناک‌ترین واکنش‌ها

 

 علائم گاهی اوقات می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد که به این حالت آنافیلاکسی می‌گویند. وقتی این اتفاق می‌افتد، ممکن است در تنفس دچار مشکل شوید و فشار خونتان افت کند. اگر به غذا حساسیت دارید، پزشک ممکن است تزریق اپی‌نفرین را برای همیشه توصیه کند. با اورژانس تماس بگیرید و در صورت مشاهده اولین علائم سریعاً اقدام کنید. در کودکان مبتلا به حساسیت شدید به بادام‌زمینی نیز ممکن است، داروی جدید تایید شده پالفورزیا را برای تقلیل علائم تجویز کنند.

 

همیشه نمی‌توانید حساسیت را پیش‌بینی کنید

 

خوردن یکبار از یک لقمه غذای دریایی ممکن است مشکلی ایجاد نکند. آیا این به این معناست که خیلی از غذاها برایتان بی‌ضرر است؟ اگر حساسیت داشته باشید لزوماً همیشه دچار آن نخواهید بود. به طور کلی، میزان واکنش آلرژیک، بستگی به میزان حساسیت جدی و میزان غذای محرکی که می‌خورید، دارد اما واکنش‌ها ممکن است همیشه یکسان نباشد و ممکن است دفعه بعد شدیدتر باشد.

 

عدم تحمل یا حساسیت

 

حتی اگر در هضم چیزی مانند شیر یا گلوتن مشکل دارید، ممکن است دچار حساسیت نباشید. بدنتان ممکن است آن غذا را به خوبی هضم نکند و دچار نفخ، دل‌پیچه و اسهال شوید اما اگر سیستم ایمنی بدن را درگیر نکند، حساسیت نخواهد بود. به طور مثال، عدم تحمل لاکتوز زمانی اتفاق می‌افتد که بدن نمی‌تواند لاکتوز، قند موجود در شیر و محصولات لبنی را تجزیه کند.

 

افزودنی‌ها در غذاها

 

شما می‌توانید بدون اینکه حساسیت داشته باشید، به افزودنی‌ها واکنش نشان دهید.گلوتامات سدیم می‌تواند موجب گرگرفتگی، احساس گرما، سردرد و ایجاد ناراحتی در قفسه سینه شود. سولفیت‌ها که در برخی از میوه‌های خشک، شراب و سایر غذاها یافت می‌شوند، می‌توانند مشکلات تنفسی را در افراد مبتلا به آسم ایجاد کنند. برچسب اینگونه خوراکی‌ها باید حاوی سولفیت باشد.

 

سندرم حساسیت دهانی چیست؟ 

 

برخی از افرادی که به تب یونجه مبتلا هستند، به ویژه به گرده درخت توس یا جلبک، به سیب‌ خام، گیلاس، کیوی، کرفس، گوجه‌فرنگی و فلفل سبز واکنش نشان می‌دهند و احساس سوزن‌سوزن شدن، خارش یا تورم در لب‌ها، زبان یا گلو ‌می‌کنند و یا ممکن است دچار آبریزش چشم یا خارش چشم و آبریزش بینی شوند.

 

گاهی انجام ورزش، حساسیت را تحریک می‌کند

 

این مشکل فقط در برخی افراد و زمانی اتفاق می‌افتد که درست قبل از انجام ورزش چیزی را بخورند که به آن حساسیت دارند. دمای بدن افزایش می‌یابد و واکنش آلرژیک مانند خارش، کهیر، سبکی سر یا حتی آنافیلاکسی ایجاد می‌کند. مواردی که به احتمال زیاد موجب ایجاد این نوع حساسیت می‌شوند صدف، الکل، گوجه‌فرنگی، پنیر و کرفس هستند. چند ساعت قبل از ورزش از خوردن غذاهای محرک اجتناب کنید.

 

آیا باید خوراکی‌های حساسیت‌زا را حذف کنم؟

 

 اگر نمی‌دانید چه چیزی موجب واکنش آلرژیک می‌شود، هر چه می‌خورید را بنویسید و بنویسید بعد از آن چه احساسی دارید. با انجام این کار می‌توانید محرک‌های احتمالی را تشخیص دهید. از پزشکتان درباره رژیم‌غذایی حذفی سوال کنید. در این نوع برنامه‌غذایی، خوردن یک غذای مشکوک را در یک دوره‌ای متوقف می‌کنید تا بفهمید کدام غذا موجب حساسیت می‌شود.

 

چگونه می‌توان از وجود حساسیت اطمینان داشت

 

 ممکن است نیاز به انجام آزمایشاتی داشته باشید تا به آلرژی ‌غذایی پی ببرید. تست خارش پوست، رایج‌ترین آزمایش است. متخصص آلرژی یک قطره مایع روی پوست می‌ریزد، سپس روی پوست را می‌بندد تا اجازه دهد خیس شود. نداشتن هیچ واکنشی به این معنی نیست که حساسیت ندارید. در آزمایش خون، پزشک نمونه‌ای از خون را می‌گیرد تا ببیند آیا به محرک‌های خاصی واکنش نشان می‌دهید یا خیر. اگر تحت نظر پزشک باشید، شما غذایی را می‌خورید تا ببینید آیا به آن غذا واکنش نشان می‌دهید یا خیر.

 



برای دانستن میزان کلسترول و چربی موجود در خون به پزشک مراجعه کنید. میزان غیرطبیعی آن با سخت شدن شریان‌ها ارتباط دارد و می‌تواند موجب بیماری‌های قلبی، سکته‌ قلبی و مغزی شود. میزان  کلسترول بد(LDL) و کلسترول خوب (HDL) و تری گلیسیرید که چربی موجود در بدن است، اگر ‌بدانید که این اعداد چه هستند و چه چیزی ممکن است بر روی آنها تاثیر بگذارد، می‌توانید برای کنترل آنها اقداماتی را انجام دهید.

 

 آزمایش انجام نمی‌دهید

 

 میزان کلسترول غیرطبیعی معمولاً هیچ علائمی ایجاد نمی‌کند، بنابراین کنترل آن ضروری است. اگر متوجه مشکلی شدید، رژیم غذایی، تغییر شیوه زندگی و داروها می‌تواند به درمان آن کمک کند. پس از ۲۰ سالگی، پزشک توصیه می‌کند هر ۴ تا ۶ سال یکبار آزمایش خون ساده انجام دهید تا از سالم بودن خود مطمئن شوید. اگر میزان کلسترول پایین باشد، پزشک فرد را تحت نظر دارد تا تشخیص دهد آیا به درمان نیاز دارد یا خیر.

 

 تمرینات ورزشی را رها می‌کنید

 

 ورزش منظم یکی از بهترین روش‌ها برای کنترل میزان کلسترول است. نیازی به انجام دو ماراتن نیست، ۴۰دقیقه پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری یا حرکات موزون ۳ یا ۴ بار در هفته این تاثیر را دارد. اگر  کمبود وقت دارید، می‌توانید آن را در طول روز به ۱۰ دقیقه برسانید. تمرینات مقاومتی، حرکات کششی، شنا سوئدی و کار با وزنه نیز ممکن است کمک‌کننده باشد.

 

 نشستن طولانی مدت

 

 نشستن‌‌های طولانی مدت می‌تواند با چاقی، بیماری‌های قلبی و فشارخون بالا مرتبط باشد. کلسترول خوب را کاهش می‌دهد و موجب رهایی از بیماری‌هایی می‌شود که سطح ‌تری‌گلیسیرید را افزایش می‌دهد. اگر به طور منظم ورزش کنید، کلسترول خوب افزایش خواهد یافت. اگر پشت میز کار می‌کنید، سعی کنید هر ۳۰ دقیقه از جایتان بلند شوید و حرکت کنید یا از میز ایستاده استفاده کنید.

 

 سیگار می‌کشید 

 

سیگار، سطح کلسترول خوب را کاهش می‌دهد، به این معنی که بیشتر کلسترول بد را افزایش می‌دهد که با فشار خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی مرتبط است. ترک سیگار می‌تواند سطح کلسترول خون را بهبود داده و از عروق محافظت کند. اگر سیگار مصرف نمی‌کنید، سعی کنید از دود سیگار نیز دوری کنید.

 

 وزنتان را نادیده می‌گیرید 

 

افزایش وزن و چربی به ویژه در اطراف شکم، می‌تواند کلسترول بد (LDL) را افزایش داده و نوع خوب چربی (HDL) را کاهش دهد اما فقط ۴/۵ کیلو از وزن خود را کاهش دهید و براحتی می‌توانید به کاهش عدد وزن کمک کنید. با پزشک خود در مورد بهترین رژیم غذایی و برنامه ورزشی برای کمک به کاهش وزن مشورت کنید.

 

 مقدار زیادی چربی اشباع‌شده مصرف می‌کنید

 

 چربی اشباع‌شده از گوشت گاو، گوشت خوک، بره و لبنیات پرچرب مانند کره، خامه، شیر، پنیر و ماست و همچنین روغن‌ میوه‌های گرمسیری مانند زیتون و نارگیل تهیه می‌شود. همه این موارد می‌تواند LDL یا کلسترول بد را افزایش دهد که در چربی‌های زیاد گوشت موجود است و در شیر بدون چربی و ماست کم چرب   موجود نیست. اگر LDL بالا باشد، نباید بیش از ۶ درصد کالری خود را از چربی اشباع دریافت کنید.

 

 مقدار زیادی چربی ترانس مصرف می‌کنید

 

 گاهی اوقات چربی ترانس، روغن هیدروژنه نامیده می‌شود که این چربی‌ها در غذاهای سرخ شده، شیرینی، خمیر پیتزا، دونات، کلوچه، بیسکویت و بسیاری از غذاهای بسته‌بندی شده یافت می‌شود. این چربی‌‌ها سطح کلسترول بد را افزایش داده و چربی‌های مفید را کاهش می‌دهند. برچسب روی موادغذایی را بررسی کنید تا میزان چربی‌های ترانس را محدود کنید. بنابراین مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم‌چرب، مرغ، ماهی و آجیل مصرف کنید.

 

 مصرف تمام چربی‌ها را حذف می‌کنید

 

 همه چربی‌ها بد نیستند. چربی‌های غیراشباع سالم و تک غیراشباع را جایگزین چربی‌های اشباع‌شده و ترانس کنید. این چربی‌ها را در ماهی قزل‌آلا، ماهی سالمون، شاه ماهی، آووکادو، زیتون، گردو و روغن‌های گیاهی مایع مانند گلرنگ، کلزا، آفتابگردان و روغن زیتون خواهید یافت اما اطمینان حاصل کنید که بیش از ۳۰ درصد کالری روزانه‌تان را از هر نوع چربی تامین نکنید.

 

 از مصرف فیبر غافل می‌شوید

 

 دو نوع فیبر وجود دارد؛ فیبر محلول که در آب حل می‌شود و فیبر نامحلول که اینگونه نیست. هر دو نوع فیبر برای سلامت قلب مفید هستند اما فیبر محلول به ویژه به کاهش سطح LDL کمک می‌کند. صبح‌ها موادغذایی حاوی فیبر را با یک کاسه بلغور جو دوسر یا سبوس جو دوسر ، میوه‌ها، لوبیا، عدس یا سبزیجات به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید.

 

 بیش از حد الکل مصرف می‌کنید

 

 افراط در مصرف الکل می‌تواند موجب افزایش کلسترول ناسالم در بدن شود. به طور ویژه می‌تواند سطح چربی‌های موجود در خون را افزایش دهد. مردان نباید بیش از دو بار در روز و زنان یک بار بنوشند. اگر رعایت کنید ممکن است HDL یا کلسترول خوب را افزایش دهد.

 

برخی بیماری‌ها را نادیده می‌گیرید

 

 آگاهی و درمان بیماری‌های مرتبط با کلسترول بد مانند فشارخون بالا، دیابت، بیماری کلیوی، بیماری کبد و کم‌کاری تیروئید بسیار مهم است. اگر یکی از این بیماری‌ها را دارید و آن را به خوبی کنترل می‌کنید، می‌تواند به کاهش میزان آن نیز کمک کند.

 

 گاهی مصرف داروهایتان را رها می‌کنید 

 

توصیه‌های پزشک را در مورد هر نسخه رعایت کنید. اگر فراموش کردید که دارویی را مصرف کنید، سعی نکنید در دفعات بعدی با مصرف بیشتر، آن را جبران کنید. ممکن است آنطور که باید اثر نکند و یا ممکن است فرد را دچار سرگیجه یا بیماری کند. اطمینان حاصل کنید که هر دارویی را که قبلاً مصرف می‌کردید را به پزشک اطلاع دهید. برخی داروها در صورت مصرف همزمان با سایر داروها می‌تواند اختلالاتی را ایجاد کند.

 

مترجم مهتا زمانی‌نیک

منبعWebMD

 

۱از یکدیگر جلوی دیگران تعریف کنید: در هر جمعی، ویژگی‌های مثبت یکدیگر را ذکر کنید و تحقیر و بی‌احترامی را حذف کنید.

 

۲علیرغم زندگی پرمشغله‌ای که دارید، همیشه برای هم وقت بگذارید. حداقل هر روز می‌دانید که زمان‌هایی را باهم خواهید بود و می‌توانید فیلم ببینید، پیاده‌روی کنید یا به همراه فرزندان خرید کنید.

 

۳با یکدیگر زیاد بخندید. سعی کنید مسائل بین‌تان را راحت‌تر بگیرید، با هم شوخی کنید و خیلی جدی با هم برخورد نکنید.

 

۴از ویژگی‌ها و توانمندی‌های مثبت همسرتان، قدردانی کنید، نه اینکه فقط نقاط ضعف طرف مقابل را بزرگ کنید و آن را تکرار کنید.

 

۵یکدیگر را با القاب و اسامی زیبا صدا کنید. اسم طرف مقابل را با کلماتی مثل عزیزم، جانم و.. همراه کنید.

 

۶تلاش کنید که در رابطه خود همدلی را افزایش دهید به اصطلاح دنیا را از چشم طرف مقابل ببینید و در مشکلی که بوجود می‌آید، فقط خواسته‌ها و نظرات خود را درنظر نگیرید.

 

۷از برنامه زمان‌بندی روزانه یکدیگر اطلاع داشته باشید و بدانید که هرکدام چه زمانی در خانه حضور خواهند داشت، اطلاع‌رسانی از برنامه‌های روزانه یکدیگر، در رابطه احساس امنیت ایجاد می‌کند.

 

۸عشقتان را هر روز به همسرتان ابراز کنید. با هر روشی از جمله ارسال پیامک، تماس گرفتن، درآغوش گرفتن و بوسیدن یکدیگر، با کلام مثبت... انجام روش‌های گوناگون موجب می‌شود تا رابطه کسل‌کننده نباشد.

 

۹از کلمات تحقیرآمیز و برچسب زدن هیچ‌وقت استفاده نکنید؛ حتی به شوخی بگویید یا تاکید کنید که جدی نگفتم!

 

۱۰بخشنده باشید و به دنبال رشد و پیشرفت رابطه‌تان. همه افراد اشتباهات خود را دارند، باید بپذیرید، عذرخواهی کنید و دنبال بهبود ایرادات خود در رابطه باشید و بدانید که در رابطه سالم بین زوجین، کینه و نفرت در دل وجود ندارد و بحث‌های گذشته را نیز مداوم تکرار نکنید!

با انجام این چند رفتار ساده، مهربانی و صمیمیت را در روابط خود عمق ببخشید

 

مهتا زمانی‌نیک

برای دانستن میزان کلسترول و چربی موجود در خون به پزشک مراجعه کنید. میزان غیرطبیعی آن با سخت شدن شریان‌ها ارتباط دارد و می‌تواند موجب بیماری‌های قلبی، سکته‌ قلبی و مغزی شود. میزان  کلسترول بد(LDL) و کلسترول خوب (HDL) و تری گلیسیرید که چربی موجود در بدن است، اگر ‌بدانید که این اعداد چه هستند و چه چیزی ممکن است بر روی آنها تاثیر بگذارد، می‌توانید برای کنترل آنها اقداماتی را انجام دهید.

 

 آزمایش انجام نمی‌دهید

 

 میزان کلسترول غیرطبیعی معمولاً هیچ علائمی ایجاد نمی‌کند، بنابراین کنترل آن ضروری است. اگر متوجه مشکلی شدید، رژیم غذایی، تغییر شیوه زندگی و داروها می‌تواند به درمان آن کمک کند. پس از ۲۰ سالگی، پزشک توصیه می‌کند هر ۴ تا ۶ سال یکبار آزمایش خون ساده انجام دهید تا از سالم بودن خود مطمئن شوید. اگر میزان کلسترول پایین باشد، پزشک فرد را تحت نظر دارد تا تشخیص دهد آیا به درمان نیاز دارد یا خیر.

 

 تمرینات ورزشی را رها می‌کنید

 

 ورزش منظم یکی از بهترین روش‌ها برای کنترل میزان کلسترول است. نیازی به انجام دو ماراتن نیست، ۴۰دقیقه پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری یا حرکات موزون ۳ یا ۴ بار در هفته این تاثیر را دارد. اگر  کمبود وقت دارید، می‌توانید آن را در طول روز به ۱۰ دقیقه برسانید. تمرینات مقاومتی، حرکات کششی، شنا سوئدی و کار با وزنه نیز ممکن است کمک‌کننده باشد.

 

 نشستن طولانی مدت

 

 نشستن‌‌های طولانی مدت می‌تواند با چاقی، بیماری‌های قلبی و فشارخون بالا مرتبط باشد. کلسترول خوب را کاهش می‌دهد و موجب رهایی از بیماری‌هایی می‌شود که سطح ‌تری‌گلیسیرید را افزایش می‌دهد. اگر به طور منظم ورزش کنید، کلسترول خوب افزایش خواهد یافت. اگر پشت میز کار می‌کنید، سعی کنید هر ۳۰ دقیقه از جایتان بلند شوید و حرکت کنید یا از میز ایستاده استفاده کنید.

 

 سیگار می‌کشید 

 

سیگار، سطح کلسترول خوب را کاهش می‌دهد، به این معنی که بیشتر کلسترول بد را افزایش می‌دهد که با فشار خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی مرتبط است. ترک سیگار می‌تواند سطح کلسترول خون را بهبود داده و از عروق محافظت کند. اگر سیگار مصرف نمی‌کنید، سعی کنید از دود سیگار نیز دوری کنید.

 

 وزنتان را نادیده می‌گیرید 

 

افزایش وزن و چربی به ویژه در اطراف شکم، می‌تواند کلسترول بد (LDL) را افزایش داده و نوع خوب چربی (HDL) را کاهش دهد اما فقط ۴/۵ کیلو از وزن خود را کاهش دهید و براحتی می‌توانید به کاهش عدد وزن کمک کنید. با پزشک خود در مورد بهترین رژیم غذایی و برنامه ورزشی برای کمک به کاهش وزن مشورت کنید.

 

 مقدار زیادی چربی اشباع‌شده مصرف می‌کنید

 

 چربی اشباع‌شده از گوشت گاو، گوشت خوک، بره و لبنیات پرچرب مانند کره، خامه، شیر، پنیر و ماست و همچنین روغن‌ میوه‌های گرمسیری مانند زیتون و نارگیل تهیه می‌شود. همه این موارد می‌تواند LDL یا کلسترول بد را افزایش دهد که در چربی‌های زیاد گوشت موجود است و در شیر بدون چربی و ماست کم چرب   موجود نیست. اگر LDL بالا باشد، نباید بیش از ۶ درصد کالری خود را از چربی اشباع دریافت کنید.

 

 مقدار زیادی چربی ترانس مصرف می‌کنید

 

 گاهی اوقات چربی ترانس، روغن هیدروژنه نامیده می‌شود که این چربی‌ها در غذاهای سرخ شده، شیرینی، خمیر پیتزا، دونات، کلوچه، بیسکویت و بسیاری از غذاهای بسته‌بندی شده یافت می‌شود. این چربی‌‌ها سطح کلسترول بد را افزایش داده و چربی‌های مفید را کاهش می‌دهند. برچسب روی موادغذایی را بررسی کنید تا میزان چربی‌های ترانس را محدود کنید. بنابراین مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم‌چرب، مرغ، ماهی و آجیل مصرف کنید.

 

 مصرف تمام چربی‌ها را حذف می‌کنید

 

 همه چربی‌ها بد نیستند. چربی‌های غیراشباع سالم و تک غیراشباع را جایگزین چربی‌های اشباع‌شده و ترانس کنید. این چربی‌ها را در ماهی قزل‌آلا، ماهی سالمون، شاه ماهی، آووکادو، زیتون، گردو و روغن‌های گیاهی مایع مانند گلرنگ، کلزا، آفتابگردان و روغن زیتون خواهید یافت اما اطمینان حاصل کنید که بیش از ۳۰ درصد کالری روزانه‌تان را از هر نوع چربی تامین نکنید.

 

 از مصرف فیبر غافل می‌شوید

 

 دو نوع فیبر وجود دارد؛ فیبر محلول که در آب حل می‌شود و فیبر نامحلول که اینگونه نیست. هر دو نوع فیبر برای سلامت قلب مفید هستند اما فیبر محلول به ویژه به کاهش سطح LDL کمک می‌کند. صبح‌ها موادغذایی حاوی فیبر را با یک کاسه بلغور جو دوسر یا سبوس جو دوسر ، میوه‌ها، لوبیا، عدس یا سبزیجات به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید.

 

 بیش از حد الکل مصرف می‌کنید

 

 افراط در مصرف الکل می‌تواند موجب افزایش کلسترول ناسالم در بدن شود. به طور ویژه می‌تواند سطح چربی‌های موجود در خون را افزایش دهد. مردان نباید بیش از دو بار در روز و زنان یک بار بنوشند. اگر رعایت کنید ممکن است HDL یا کلسترول خوب را افزایش دهد.

 

برخی بیماری‌ها را نادیده می‌گیرید

 

 آگاهی و درمان بیماری‌های مرتبط با کلسترول بد مانند فشارخون بالا، دیابت، بیماری کلیوی، بیماری کبد و کم‌کاری تیروئید بسیار مهم است. اگر یکی از این بیماری‌ها را دارید و آن را به خوبی کنترل می‌کنید، می‌تواند به کاهش میزان آن نیز کمک کند.

 

 گاهی مصرف داروهایتان را رها می‌کنید 

 

توصیه‌های پزشک را در مورد هر نسخه رعایت کنید. اگر فراموش کردید که دارویی را مصرف کنید، سعی نکنید در دفعات بعدی با مصرف بیشتر، آن را جبران کنید. ممکن است آنطور که باید اثر نکند و یا ممکن است فرد را دچار سرگیجه یا بیماری کند. اطمینان حاصل کنید که هر دارویی را که قبلاً مصرف می‌کردید را به پزشک اطلاع دهید. برخی داروها در صورت مصرف همزمان با سایر داروها می‌تواند اختلالاتی را ایجاد کند.

 

مترجم مهتا زمانی‌نیک

منبعWebMD

طراحی و اجرا توسط: هیاهو