چاپ خبر
طنین صدای مادر هنگام صحبت با نوزاد
هفته نامه سلامت   |   اخبار صفحه ۸   |   29 مهر 1396   |   لینک خبر:   salamat.ir/d9050

یک پژوهش در آمریکا نشان می‌دهد مادران هنگام صحبت کردن بچگانه یا مادرانه با نوزاد طنین صدای خود را تغییر می‌دهند.
طنین یا زنگ به کیفیت منحصربه‌فرد یک صدا اشاره دارد و به علت طنین متفاوت است که صدای پیانو با صدای ویولن حتی هنگامی‌که نت مشابهی را بنوازند، یکسان نیست.
تجربیات در آزمایشگاه نوزادان دانشگاه پرینستون نشان داد زنان هنگامی‌که با بزرگسالان و نوزادان صحبت می‌کنند، از طنین‌های متفاوت صدا استفاده می‌کنند. این تغییر طنین صدا در زنان در گستره‌ای از ۱۰ زبان متفاوت مشاهده شد.
به گفته پژوهشگران، این پدیده در تمام این مادران وجود داشت و همه آنها نوع مشابهی از جابجایی میان دو طنین صدا را به کار می‌بردند.
نظر بر این بوده است که بسیاری از خصوصیات صحبت کردن بچگانه مانند تفاوت سرعت و بسامد یا فرکانس به نوزادان در رشد مهارت‌های زبانی کمک می‌کند، اما برای نخستین بار است که تغییر دادن طنین صدا کشف می‌شود. هنگامی‌که صدایی را تودماغی، دورگه، زمخت و نخراشیده یا مخملی توصیف می‌کنید، درواقع طنین یا زنگ صدا را توصیف می‌کنید.
در این بررسی صدای مادران هنگام مواجهه با کودکانشان که 7 تا ۱۲ ماهه بودند و نیز پژوهشگران بزرگسال ضبط شد. سپس پژوهشگران با اندازه‌گیری طیف صداهای ضبط‌شده به‌اصطلاح «انگشت‌نگاری صوتی» انجام دادند. نتایج نشان داد ۱۲ مادر انگلیسی‌زبان و ۱۲ مادر غیرانگلیسی‌زبان که با زبان‌های عبری، ماندارین و کانتونی با نوزادانشان ارتباط برقرار می‌کردند، از الگوی گفتاری منحصربه‌فردی هنگام صحبت با نوزادانشان استفاده می‌کنند.