چاپ خبر
مرگ ۱۷۰۰ زن مبتلا به سرطان پستان در افغانستان
هفته نامه سلامت   |   اخبار صفحه ۳   |   08 آبان 1395   |   لینک خبر:   salamat.ir/d5868

سرطان پستان یکی از بیماری‌هایی است که سالانه قربانی‌های زیادی می‌گیرد. این بیماری 5/99 درصد در زنان و 5/0 درصد در مردان دیده می‌شود. پزشکان افغان می‌گویند: «این بیماری، پس از مرگ‌های هنگام زایمان در افغانستان، علت بیشترین مرگ‌ومیر زنان در این کشور است.»
به گفته متخصصان افغانستان، میزان بروز سرطان در این کشور نسبت به سایر کشورهای جهان کمتر است. سرطان پستان از راه‌های مختلف تشخیص داده می‌شود؛ تشخیص احتمالی آن توسط خود شخص با مشاهده توده در پستان، تغییر شکل در پستان و ترشحاتی به جز شیر از پستان، کار آسانی است اما تشخیص دقیق آن به امکانات و آزمایشات دقیق نیاز دارد. وزیر بهداشت افغانستان اعلام کرد: «۱۷۰۰ زن مبتلا به سرطان پستان سالانه در افغانستان جان خود را از دست می‌دهند. همچنین سالانه در افغانستان ۲۰ هزار نفر به انواع سرطان‌ها مبتلا می‌شوند که از این جمله ۳۵۰۰ مورد سرطان پستان است.»
فیروزالدین فیروز، وزیر بهداشت افغانستان در کارگاه ملی آگهی‌دهی برای مبارزه با سرطان پستان در کابل گفت: «براساس آمار و اطلاعات سازمان بهداشت جهان، از مجموع مبتلایان به سرطان پستان در افغانستان سالانه ۱۷۰۰ زن جان خود را از دست می‌دهند.
اگر سرطان پستان به‌موقع تشخیص داده شود، قابل‌درمان است اما پایین بودن سطح آگاهی در مورد آن، مانع تشخیص به‌موقع این بیماری در افغانستان می‌شود.» چاقی، نداشتن تمرینات بدنی، نوشیدن مشروبات الکلی، عادت‌ماهانه در سنین پایین، بارداری در سنین بالا یا باردار نشدن از جمله مواردی است که وزیر بهداشت به عنوان عوامل بالا بردن خطر ابتلا به سرطان پستان از آنها نام برد.
فیروز تاکید کرد: «وزارت بهداشت براساس راهکارهای ملی صحت باروری، متعهد است موارد ابتلا به سرطان پستان را از طریق آگاهی‌دهی به زنان، استفاده از روش‌های ارزان و ساده برای تشخیص این بیماری، آموزش کارکنان بهداشت و ایجاد مراکز تشخیص و درمان این بیماری، کاهش دهد.» به گفته وی، در حال حاضر 2 مرکز تشخیص و درمان سرطان در کابل و هرات وجود دارد و به زودی سومین مرکز نیز در یکی دیگر از مناطق شهر کابل ایجاد خواهد شد. شینکی کروخیل، رئیس بنیاد مبارزه با سرطان در افغانستان نیز این مشکل را تایید کرد و گفت: «مردمانی را می‌شناسم که حتی مقام‌های بلندپایه سیاسی هستند اما وقتی فرم ویزای آمریکا را پر می‌کنند، نام همسر خود را بی‌بی حوا و نام مادر خود را نیز بی‌بی حوا می‌گویند. یعنی آنها حتی نام زن خود را به زبان نمی‌آورند، چه برسد که کسی بیاید و از پستان یا سرطان پستان حرف بزند.»
منبع: BBCNEWS