چاپ خبر
غذای لب‌ از ویتامین A تا K
هفته نامه سلامت   |   اخبار صفحه ۳۱   |   22 آذر 1394   |   لینک خبر:   salamat.ir/d494

پوست لب‌ها نیز همانند نواحی دیگر پوست، بافتی است که به رطوبت نیاز دارد و برای زیبایی لب‌ها باید در کنار استفاده از مرطوب‌کننده که بهتر است حاوی ویتامین A و D باشد، از مواد مغذی و برخی ویتامین‌های خوراکی (مانند ویتامین B و C و K) هم بهره برد. ویتامین C از جمله ویتامین‌هایی است که برای ترمیم کلاژن لازم است و منبع آن در میوه و سبزی‌هایی از جمله فلفل دلمه، کلم، اسفناج و مرکبات است. از دیگر ویتامین‌هایی که در سلامت بافت لب‌ها نقش دارد ویتامین‌های محلول در چربی از جمله ویتامین‌های A، D، E و K هستند. ویتامین E و ویتامین C آنتی‌اکسیدان‌های مهمی هستند که در از بین بردن رادیکال‌های آزاد که خود باعث تخریب الاستین و کلاژن در بافت همبندی در پوست ناحیه لب‌ها می‌شوند، نقش دارند. ویتامین E در مغز دانه‌ها و جوانه گندم به وفور یافت می‌شود.
در صورتی که دچار آسیب در این ناحیه از پوست شدید نیز بدن برای ترمیم به ویتامینA نیاز دارد که به وفور در میوه و سبزی‌ها یافت می‌شود. بتاکاروتن یا پیش‌ساز ویتامین A در سبزیجات نارنجی‌رنگ مثل هویج، کدو حلوایی و انبه به مقدار فراوان وجود دارد.
مصرف ویتامین‌های گروه B که در سبوس‌ها، غلات و جوانه‌ها وجود دارد نیز برای سلامت لب‌ها و جلوگیری از آسیب دیدن آنها بسیار مفید است.