چاپ خبر
«مدرسه تابستانی» پاسخی به نیازهای آموزشی و تفریحی کودکان و نوجوانان در تابستان
از حضور غیرضروری در کلاس‌های آموزشی بپرهیزید
هفته نامه سلامت   |   اخبار صفحه ۵   |   07 تیر 1399   |   لینک خبر:   salamat.ir/d14547

بسیاری از دانش‌آموزان هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شدند از رفتن به مدرسه امتناع می‌کردند و با هزار و یک بهانه برای والدین می‌خواستند در خانه بمانند و بازی کنند اما حالا چند ماهی می‌شود که به‌خاطر شیوع کرونا خانه‌نشین شده‌اند و از تفریحات جمع‌های دوستانه و شیطنت‌های کودکانه‌شان خبری نیست.
از همان روزهای زمستانی که کرونا مهمان منحوس خانه‌هایشان شد دیگر هیچ کلاس درس و دورهمی واقعی را کنار سایر همسالانشان تجربه نکردند و دائم با استفاده از فضای مجازی در حال یادگیری درس و امتحان بودند و دلخوش به گفته‌های کارشناسانی که اعتقاد داشتند با افزایش گرما کرونا از بین می‌رود اما زهی خیال باطل؛ کرونا که نرفت هیچ، این روزها شاهد موج دوم آن هم در کشور هستیم و حالا کودکان و دانش‌آموزان حتی نمی‌توانند در کلاس‌های تابستانه آموزشگاه‌ها و مراکز فرهنگی شرکت کنند چون همچنان کلاس‌های آموزشی سرای محلات و فرهنگسراها تعطیل است.
مدرسه تابستانی تعطیل نیست
هر سال همزمان با آغاز فصل تابستان مراکز فرهنگی مانند سرای محلات و فرهنگسراها کلاس‌های آموزشی و تفریحی برای کودکان و نوجوانان برگزار می‌کردند اما امسال به دلیل شیوع کرونا شاهد چنین دوره‌هایی نخواهیم بود و کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به مدرسه تابستانی می‌روند.
مدرسه تابستانی طرحی است که امسال از سوی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با همکاری جمعی از اهالی فرهنگ و هنر اجرا می‌شود تا با توجه به تعطیلی آموزشگاه‌ها و مراکز فرهنگی به علت شیوع بیماری کرونا، کودکان و نوجوانان بتوانند به صورت رایگان و آنلاین اوقات فراغت خود را پر کرده و مهارت‌های شهروندی و آموزش‌‌های فرهنگی و اجتماعی را از طریق فضای مجازی دریافت کنند.
مجتبی دانشور، مدیر اداره کل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران در این مورد اعلام کرد: «با توجه به شیوع ویروس کرونا و اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در طول ماه‌های اخیر طراحی و تولید محتوای آموزشی ویدیویی برای کودکان و نوجوانان تحت عنوان «مدرسه تابستانی» در دستور کار قرار گرفت تا از این طریق بتوانیم به نیازهای آموزشی و تفریحی کودکان و نوجوانان پاسخ دهیم.
در مدرسه تابستانی حدود ۶۰ ویدیوی آموزشی به مدت ۵ هفته در فضای مجازی به صورت رایگان پخش خواهد شد که هم‌اکنون ویدیوهای آموزشی این دوره‌ها شامل قرآن، بازیگری تئاتر، انیمیشن، گویندگی و اجرا، موسیقی، طنز، داستان‌نویسی، فیلم‌سازی با موبایل، خاطره‌نویسی و مهارت‌های شهروندی در مرحله تولید است. در همین راستا مذاکراتی نیز با استادان و کارشناسان متخصص و هنرمندان این حرفه‌ها انجام گرفته که می‌تواند در شرایط کنونی بخشی از نیازهای آموزشی و فرهنگی کودکان و نوجوانان را تامین کند.
در این راستا مذاکراتی با وزارت آموزش و پرورش انجام گرفته است تا بتوانیم ویدیوهای آموزشی را در سامانه شاد نیز برای دانش‌آموزان پخش کنیم و همه کودکان و نوجوانان به صورت فراگیر از این آموزش‌های رایگان بهره‌مند شوند.»
«تلویزیون تابستانی» تماشا کنید
با توجه به اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور مراکز آموزشی و فرهنگی تعطیل است وزارت آموزش و پرورش نیز دست به کار شد و اجرای طرح «تلویزیون تابستانی» برای دانش‌آموزان را راه‌اندازی کرد، به‌طوری که به گفته رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش این وزارتخانه در نظر دارد با همکاری شبکه آموزش طرح تلویزیون تابستانی را با محوریت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان از طریق شبکه شاد و رسانه ملی اجرایی کند تا علاوه بر مهارت‌آموزی دانش‌آموزان بتوان اوقات فراغت آنها را غنی و پربار کرد.
در این زمینه توافقات کلی با رئیس سازمان صداوسیما محقق و مذاکراتی نیز با مدیران شبکه آموزش انجام گرفته که وزارت آموزش و پرورش در حال نهایی کردن طرح تلویزیون تابستانی برای پخش از شبکه آموزش است.
کودکان از کرونا مصون نیستند
پیش از این گمان می‌رفت که کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند اما افزایش تعداد کودکان کرونایی در روزهای اخیر نشان می‌دهد این ویروس کودک و سالمند نمی‌شناسد و به دلیل حضور کودکان در اماکن عمومی آنها نیز در معرض ابتلا به ویروس قرار دارند بنابراین رعایت نکات بهداشتی و ایمنی برای همگان الزامی است.
متاسفانه برخی خانواده‌های ایرانی همزمان با آغاز تابستان عزم سفر می‌کنند و راهی شمال کشور می‌شوند، غافل از اینکه کرونا هنوز هم قربانی می‌گیرد و سفر و عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی منجر به ابتلا به این بیماری می‌شود. هرچند برخی از مردم به اشتباه تصور می‌کنند کودکان مبتلا نمی‌شوند و در مسیر جاده و دریا هیچ خطری مبنی بر ابتلا به کرونا آنها را تهدید نمی‌کند، مسعود مردانی، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری کرونا در این زمینه می‌گوید: «متاسفانه به دلیل عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و بی‌توجهی مردم به رعایت نکات بهداشتی شاهد افزایش میزان ابتلا به کرونا در کشور هستیم زیرا برخی از مردم شیوع این ویروس را جدی نگرفتند و تصور ‌کردند کرونا از بین رفته، در حالی که هنوز موج اول کرونا در کشور فروکش نکرده و مهار نشده است که باز مردم زندگی عادی و روزمره خود را از سر گرفتند؛ حتی برخی عازم سفر شده‌اند که این موضوع فاجعه است زیرا آمار قربانیان اخیر کرونا در کشور نشان می‌دهد که عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و مراودات افراد با هم میزان بروز بیماری را تشدید می‌کند.»
به گفته این پزشک متخصص عفونی، میزان ابتلای کودکان و نوجوانان به کرونا نسبت به اوایل شیوع ویروس افزایش یافته و دلیل اصلی این مساله نیز رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی و حضور کودکان در جامعه است، در حالی که والدین باید ضمن آموزش‌های لازم در مورد رعایت مسائل بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در اماکنی مانند مهدکودک، پارک و کلاس‌های آموزشی به فرزندان و نوجوانان خود، از حضور غیرضروری آنها در مراکز عمومی و کلاس‌های آموزشی و دورهمی‌ها جلوگیری کنند تا از شیوع بیماری جلوگیری شود.
بر همین اساس دکتر مسعود مردانی از مردم خواست در صورتی که برای سفر تابستانی برنامه‌ریزی کرده‌‌اند سفر خود را لغو کرده و در خانه بمانند زیرا زنگ خطر افزایش ابتلا به کرونا در موج دوم به صدا درآمده است.
مردانی معتقد است هرچند مراکز تفریحی و استخرها تعطیل است، باز هم به خانواده‌ها و کودکان توصیه می‌کنیم از حضور در این اماکن پرهیز کنند زیرا این ویروس در همه جا قابل انتقال است. هر فردی که ویروس کرونا را در بدن خود داشته باشد حتی اگر کاملا سالم و بدون علائم به نظر برسد باز هم ناقل این بیماری به سایرین است بنابراین فرقی بین حضور استخر و دریا نیست زیرا ویروس کرونا همه جا وجود دارد.
علائم تابستانی ابتلا به کرونا چیست؟
همزمان با گرم‌شدن هوا و در فصل تابستان باید به علائم بروز کرونا بیشتر دقت کنیم، به‌طوری که بی‌اشتهایی، درد شکم، تهوع و استفراغ، از دست دادن حس بویایی و چشایی، درد کلیه، تنگی نفس، تب و سرفه علائم ابتلا به کرونا است و تمام کسانی که در این ایام دچار اسهال و استفراغ می‌شوند حتما باید برای بررسی و معاینه به پزشک مراجعه کنند تا پس از انجام آزمایش‌ها و تست‌های لازم علت بیماری مشخص شود و در صورت مثبت بودن نتایج آزمایش‌ها، درمان و قرنطینه خانگی آغاز شود.
برخی از مسئولان و متخصصان عفونی معتقدند کرونا تا پایان سال با ما همراه است بنابراین باید مهارت ادامه زندگی با این ویروس را یاد بگیریم؛ بر همین اساس رسانه ملی، آموزش و پروش و خانواده‌ها باید از فرصت تعطیلات تابستانی برای آموزش نکات بهداشتی و ایمنی به فرزندان بهره بگیرند و آنها را برای زندگی با کرونا آماده کنند. در این شرایط می‌توانیم مهارت‌های فردی از قبیل کتاب‌خوانی، ورزش در خانه و دید و بازدید مجازی را تمرین کنیم زیرا در صورت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، شستشوی مداوم دست‌ها و استفاده از ماسک می‌توان با وجود کرونا به زندگی ادامه داد.
مهرو ماهر