0
0
        

      «خیریه امید» خانه امید خیلی‌ها شده‌ است؛ خیلی از آنهایی که باید شیمی‌درمانی و رادیوتراپی کنند، خیلی از آنهایی که باید روزها و ماه‌ها در شهرهای دیگر می‌ماندند تا هم هزینه‌های سرسام‌آور درمان را بدهند و هم به دنبال جایی برای ماندن باشند که خود این هم هزینه‌هایی دارد. بماند که در کنار همه این هزینه‌ها، دوری از خانواده، آن هم در دوران سخت بیماری، سختی‌ها را دو چندان می‌کند. سال1369 بود که خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان‌ «امید» راه‌اندازی شد. آنهایی که عرقی به شهرشان داشتند و دلشان از دردهای همنوعانشان به درد آمده بود، دارایی‌هایشان را روی هم گذاشتند و بیمارستانی ساختند تا شاید بخشی از مشکلات بیمارانی را که با سرطان مبارزه می‌کنند، حل کنند. مرکز پژوهشی و درمانی «امید» حالا خیال خیلی‌ها را راحت کرده است و بیماران از شهرهای دور و نزدیک، از روستاها و حتی کشورهای همجوار به این مرکز مراجعه می‌‌کنند.


استقبال «سلامت» از معرفی خیریه‌های فعال
      «سلامت» برای خلق فرصت‌های برابر برای معرفی موسسات خیریه کشور در حوزه سلامت، استفاده از فضای صفحه «وقف و سلامت» را در اختیار همه خیرین، واقفان و نیکوکاران بخش سلامت قرار داده است. هدف ما ترویج فرهنگ وقف و هدایت کمک‌های مردمی به سمت نیازهای بهداشتی‌درمانی است. معرفی خیریه‌های موفق درمانی در سراسر کشور، معرفی خدماتی که برای مردم و محرومان انجام می‌دهند و اعلام راه‌های کمک به آنها از طریق نشر در هفته‌نامه، نمادی از عزم «سلامت» بر استفاده از امکانات مختلف در راستای عملی کردن ماموریت‌های ارزشمند و مقدس در زمینه امور خیر است. برای استفاده از این ظرفیت می‌توانید از راه‌های زیر با ما تماس بگیرید:


      تلفن:22887355
      پیامک: 02122887355
      ایمیل: weeklysalamat@gmail.com
      اینستاگرام: salamat.weekly


      این بیمارستان با کمک‌های مردمی ساخته شد. ساخت فاز یک بیمارستان که سال 1375 به بهره‌برداری رسید،20‌ میلیارد تومان هزینه داشت. جمع شدن این مبلغ کار بزرگی بود. با این حال، قرار است به زودی فاز دو بیمارستان هم افتتاح شود. برای ساخت فاز 2 هم 6میلیارد تومان نیاز بود که باز هم از طریق کمک‌های مردمی تامین شد. آذربایجان شهر صنعتی نیست و پیشه بیشتر مردم کشاورزی است. با این حال، خیرین استان، هزینه‌های بیمارستان را تامین می‌کنند. بیمارستان «امید» در تهران و آلمان هم دفتر دارد.


اعتمادسازی؛ رمز موفقیت
      به گفته پیمان غنی‌نژاد، مدیر روابط عمومی این خیریه،‌ اعتمادسازی‌ای که شده، خیرینی را که کیلومتر‌ها با ارومیه فاصله دارند، مجاب کرده است که کمک‌حال بیماران باشند. در بیمارستان امید جراحی انجام نمی‌شود و بیماران سرطانی که نیاز به جراحی دارند، باید راهی شهرهایی مثل تهران و تبریز شوند. اما با راه‌اندازی فاز 2 دیگر این مسافرت‌های اجباری هم کنسل می‌شود. فاز 2 بیمارستان به 5 اتاق جراحی مجهز است و قرار این فاز صد تختخوابی باشد. ساخت پژوهشکده و مرکز غربالگری هم از برنامه‌های بعدی خیریه امید است. بیمارستان امید ارومیه اقامتگاه هم دارد. 32 سوئیت برای بیمارانی که از شهر‌ها و روستاهای اطراف ارومیه به این بیمارستان مراجعه می‌کنند، در نظر گرفته شده است. این بیماران باتوجه به نوع درمانی که دارند، می‌توانند یک تا دو همراه هم داشته باشند. همه خدماتی هم که در اقامتگاه به بیماران و همراهانشان داده می‌شود، رایگان است؛ حتی غذایی که به همراهان این بیماران هم داده می‌شود. بیمارستان امید ارومیه سالانه 1500 تا 2000 بیمار پذیرش می‌کند. تا به امروز 25 هزار نفر از بیماران مبتلا به سرطان در این مرکز پرونده تشکیل داده‌اند و از خدمات درمانی و مددکاری استفاده کرده‌اند.


ارائه خدمات؛ حتی به بیماران کشورهای همسایه
      این بیمارستان علاوه بر ایرانی‌ها، بیماران خارجی را هم می‌پذیرد و عراق، آذربایجان، ترکیه و ارمنستان که همجوار ایران هستند و فاصله زیادی هم با ارومیه ندارند، برخی از بیماران سرطانی‌شان را در طول این مدت به این بیمارستان اعزام ‌کرده‌اند. البته چند سالی است که تعداد بیماران ترکیه‌ای و ارمنستانی کمتر شده است اما آذربایجان و عراق همچنان از خدمات این بیمارستان استفاده می‌کنند. طبق قانون، اتباع خارجی باید هزینه بدهند و تعرفه‌ خارجی‌ها 3برابر ایرانی‌هاست. غنی‌نژاد می‌گوید: «اگر خارجی‌ها هم مشکل داشته باشند و بررسی‌ها نشان بدهد که آنها هم واقعا نمی‌توانند از پس هزینه‌ بربیایند، رایگان درمان می‌شوند. مهرماه امسال چهار بیمار عراقی را در اقامتگاه داشتیم.» به غیر از خدمات درمانی، برای تهیه دارو هم کمک‌های نقدی به بیماران می‌شود. با توجه به نیاز بیمار و تشخیصی که مددکاری بیمارستان می‌دهد، تا صددرصد هزینه‌های خرید دارو هم به بیماران پرداخت می‌شود. به گفته غنی‌نژاد، در 6 ماه اول سال 1394 خیریه امید 170 میلیون تومان برای خرید دارو به بیماران کمک کرده بود.


برپایی همایش‌های علمی و فرهنگی
      خیریه امید به فکر روحیه بیماران و همراهان هم هست. برپایی‌ جشن‌هایی به مناسبت‌های مختلف امید را بیش از قبل بین این افراد زنده نگه می‌دارد. در این جشن‌ها هم به بیماران هدایایی از قبیل پوشاک و تغذیه اهدا می‌شود.


      این خیریه همایش ملی هم برگزار کرده است. مرکز همایش‌های علمی و فرهنگی امید که سالن اجتماعاتی با ظریف 300 نفر دارد، میزبان کنگره ملی پژوهش‌های کاربری در سرطان‌های شایع ایران و نشست‌ سازمان‌های مردم نهاد فعال ایران در حوزه سرطان بود. نکته مهم‌تر اینکه انجمن امید در همایش روز جهانی سرطان که بهمن‌ماه سال 1392 در تهران برگزار شد، به عنوان یکی از سازمان‌های مردم‌نهاد برتر ایران در حوزه سرطان انتخاب شد و لوح افتخار سازمان جهانی یونسکو را گرفت.


      *«کوی نومیدی مرو امیدهاست
      سوی تاریکی مرو خورشیدهاست»
      مولانا، مثنوی معنوی، دفتر اول


      بیمارستان امید ارومیه سالانه 1500 تا 2000 بیمار پذیرش می‌کند. تا به امروز 25 هزار نفر از بیماران مبتلا به سرطان در این مرکز پرونده تشکیل داده‌اند و از خدمات درمانی و مددکاری استفاده کرده‌اند


لیلی خرسند




مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

ارسال ديدگاه
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی شود کد امنیتی :      

کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه فرهنگی ابن‌سینای بزرگ می باشد. طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه




ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام