0
0
        

یکی از مشکلاتی که معمولا با آغاز فصل بهار برای بسیاری از افراد ایجاد می‌شود، کاهش تمایل به صرف غذا یا ایجاد احساس پُری بیش از اندازه با خوردن غذاهایی با حجم معمول است. این مشکل نسبتا شایع از نظر طب سنتی دارای دلیل کاملا موجهی است. زمانی که ما سرمای زمستان را پشت سر می‌گذاریم و وارد فصل بهار می‌شویم، بدنمان به‌صورت طبیعی شروع به دفع گرما از درون می‌کند تا بتواند سطح خود را خنک نگه دارد. این کار، باعث تضعیف ناخودآگاه عملکرد دستگاه گوارش می‌شود و هضم غذاها با سرعت و شدت کمتری انجام می‌گیرد. به همین دلیل هم اشتهای ما در بهار کمتر می‌شود و با خوردن حجم کمتری از غذا برای مدت طولانی‌تری احساس سیری می‌کنیم. از طرف دیگر، اخلاط بدن هم با شروع فصل گرما، کم‌کم حالت سفت و منجمدی به خود می‌گیرند و باز هم کاهش اشتها را برای ما به همراه می‌آورند. همین تغییر حرارت و رطوبت بدن در بهار است که باعث افزایش حساسیت و آلرژی‌های بهاری می‌شود. از این رو، بهتر است در فصل بهار و با کاهش قدرت هضم و جذب در سیستم گوارشی، حجم مواد غذایی دریافتی در هر وعده غذایی‌مان را نسبت به پاییز و زمستان کمی کاهش دهیم تا مشکلات گوارشی یا پُری و سوءهاضمه برایمان ایجاد نشود.
نکته قابل‌توصیه دیگر این است که افرادی با مزاج گرم باید برای تطبیق شرایط گوارشی خود با فصل بهار و پیشگیری از ابتلا به مشکلات گوارشی بهاره، حجم کمتری از ادویه‌ها یا چاشنی‌های تند و تیز را مصرف کنند.
دکتر غلامرضا کردافشاری
استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران




مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

ارسال ديدگاه
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی شود کد امنیتی :      

کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه فرهنگی ابن‌سینای بزرگ می باشد. طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه




ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام