0
0
        

شما هم می‌توانید با ارسال دستور پخت غذای سنتی شهرتان ما را در صفحه «دستور آشپزی» همراهی کنید. همچنین اگر روش پختی خاص برای یک غذای رایج بلدید و دل‌تان می‌خواهد دیگران را نیز با این روش آشنا کنید، کافی است از طریق صفحه «با خوانندگان» با ما تماس بگیرید و تجربه‌تان را با سایر خوانندگان «سلامت» در میان بگذارید.
طـرز تـهـیـه
برای آماده کردن این غذا باید از شب قبل، نخود را حداقل به مدت 24 ساعت با آب جوش خیس کنید و حداقل 3 بار آب آن را دور بریزید. سپس، گوشت و نخود را همراه 1 پیاز خام متوسط و خردشده، بپزید. هنگامی که نخود و گوشت در حال پختن بودند، 1 پیاز درشت را خلالی خرد و با 2 قاشق روغن سرخ‌کردنی، سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیازها، نمک، فلفل و زردچوبه را حدود 20 ثانیه در پیاز تفت دهید. حالا رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر به تفت دادن خود ادامه دهید. حدود 5 قاشق غذاخوری آب به این مخلوط اضافه کنید و 3 دقیقه دیگر این مواد را با هم تفت دهید تا هم رنگ رب باز شود و هم آب، تبخیر! این مخلوط را از روی حرارت بردارید و سپس، زعفران دم‌کرده را داخل آن بریزید. مایه را کنار بگذارید و سراغ گوشت و نخودی که پخته است، بروید. گوشت و نخود را آبکش کنید و آب صاف آن را داخل قابلمه کنار بگذارید. گوشت و نخود را تا حدی که مایه گوشتی‌تان کش بیاید و دیگر هیچ نخود درسته‌ای داخل آن باقی نماند، بکوبید. این مایه گوشتی را به سس خود اضافه کنید و ظرف آن را روی حرارت بگذارید. کم‌کم آب گوشت را به قیمه خود اضافه کنید و آن را هم بزنید تا خورشتان در نهایت، کمی شل‌تر از گوشت‌کوبیده و سفت‌تر از قیمه شود. 2 دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، هل دم‌کرده و پودر دارچین را هم با سایر مواد ترکیب کنید و با هم زدن مداوم، اجازه دهید طعم تمام مواد با هم آمیخته شود.
دستور آشپزی این هفته به طرز تهیه غذای نذری کشور همسایه‌مان، عراق، اختصاص دارد. زائرانی که تجربه کربلا رفتن در ماه محرم و صفر را داشته‌اند، حتما غذای نذری مخصوص این ایام که همان قیمه نجفی باشد را خورده‌اند و می‌دانند که این غذا، هرچند ظاهری شبیه قیمه ما ایرانی‌ها ندارد، اما طعمش به قیمه ما نزدیک است و عطر خوشی دارد. قیمه نجفی برخلاف قیمه ما ایرانی‌ها، کمتر شبیه خورش و بیشتر شبیه گوشت‌کوبیده است. عطر و طعم خاص این غذا، آن را میهمان «دستور آشپزی» این هفته کرده تا اگر کسی قصد دارد محرم امسال، نذری متفاوتی به عزاداران بدهد، با طرز تهیه آن آشنا شود.
مقدار کالری این غذا
مجموع مواد غذایی یادشده 950 کیلوکالری دارند و در صورت تقسیم آن میان 4 نفر، به هر یک 237 کالری انرژی خواهد رسید. از آنجایی که این غذا با برنج خورده می‌شود، به ازای هر 5 قاشق غذاخوری برنج
80 کیلوکالری دیگر نیز به عدد یادشده اضافه خواهد شد.
همراهان این غذا
این غذا می‌تواند همراه زرشک‌پلو، سبزی خوردن و دوغ خنک سرو شود. اگر نگران بو گرفتن دهانتان نیستید، همراه کردن این غذا با پیاز خام هم طعم متفاوت و جذابی به آن می‌دهد. قیمه نجفی برخلاف قیمه ایرانی، لیمو عمانی ندارد بنابراین می‌توانید هنگام سرو، کمی آب لیموی تازه هم روی خورش خود بچکانید تا تجربه طعم نزدیک‌تری به قیمه خودمان را داشته باشید. اگر می‌خواهید این غذا را با نان سرو کنید، نان سنگک بهترین همراه آن از نظر طعم است.
ترجمه:ندا احمدلو




مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

ارسال ديدگاه
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی شود کد امنیتی :      

کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه فرهنگی ابن‌سینای بزرگ می باشد. طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه




ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام