دکتر ایرج خسرونیا
رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران
کبد چرب بیماریای است که در سالهای اخیر بیشتر به ماهیت آن پی بردهاند. بیشتر افراد در سونوگرافی متوجه بیماریشان میشوند. این بیماری به دلایل مختلف ایجاد میشود. در سالهای گذشته کبد چرب در خانمها بعد از زایمان دیده میشد اما اخیرا شیوع آن بهدلیل تغییر رژیم غذایی و تغییر شیوه زندگی، بیشتر شده است. مصرف فستفود و غذاهای چرب و سرخکردنی، چاقی، دیابت و مصرف داروهای کورتونی از علتهای ابتلا به کبد چرب است. نوع دیگر کبد چرب هم ارثی است که افراد خانواده بدون علت خاصی به این بیماری مبتلا میشوند، تجزیه چربی در کبد دچار تغییر میشود و چربی همانطور که در پوست شکم جمع میشود، در کبد تجمع پیدا میکند. کبد چرب درجههای مختلف (منهای صفر، صفر، 1، 2، 3 و بالاتر) دارد که درجه آن هرچه بالاتر باشد، خطرناکتر است. اگر این بیماری کنترل نشود به سیروز، فیبروز و سختی کبد منجر میشود و حتی ممکن است به سرطان تبدیل شود ولی اگر کنترل شود و فرد تحتنظر پزشک باشد، چربی کم مصرف کند، ورزش کند و وزنش را کاهش دهد، هیچ مشکلی برایش پیش نمیآید.