0
0
        

     یکی از دلایل خشکی پوست، کمبود چربی است. زمانی که اسیدهای چرب ضروری به‌اندازه کافی به بدن نرسد، لایه محافظتی چربی که روی پوست تولید می‌شود، کیفیت پایینی دارد. در نتیجه آب پوست راحت‌تر تبخیر می‌شود و احتمال خشکی پوست بیشتر است. خشکی پوست در اثر شستشوی مرتب و مواجهه پوست با سرما، باد و نور خورشید تشدید می‌شود. برخی افراد گمان می‌کنند برای رفع این خشکی کافی است آب بیشتری در طول روز مصرف کنند اما واقعیت این است که نوشیدن آب بیشتر کمکی به لطافت پوست نمی‌کند. بدن در طول روز حدود 5/1 لیتر آب از دست می‌دهد و برای جبران کافی است هر ساعت یک لیوان آب بنوشید. نوشیدن بیشتر آب تنها کار کلیه‌ها را بیشتر می‌کند. در عوض توصیه می‌کنیم میزان مصرف میوه و سبزیجات را در برنامه روزانه‌تان افزایش دهید. آنچه در درمان و پیشگیری از خشکی پوست در کنار رعایت برخی مسائل مثل کاهش تماس با مواد شوینده و آب گرم و چرب و مرطوب نگه داشتن پوست با مرطوب‌کننده‌ها، اهمیت ویژه‌ای دارد، داشتن رژیمی متعادل و متناسب است. در این شرایط نه‌تنها رطوبت‌رسانی به پوست کافی خواهد بود، بلکه بدن با دریافت چربی‌های لازم، می‌تواند لایه محافظ باکیفیت‌تری تولید کند. حذف چربی از برنامه غذایی به بهانه لاغر شدن اصلا کار درستی نیست و توصیه می‌شود برای هر وعده از 2 قاشق سوپ‌خوری روغن‌های مفید از جمله روغن کلزا، زیتون، هسته انگور و... استفاده کنید. این منابع غذایی چربی و ویتامین‌E لازم را به بدن می‌رسانند که نه‌تنها با افزایش کیفیت لایه چربی محافظ پوست مانع از خشکی می‌شود بلکه نقش آنتی‌اکسیدانی دارد و جلوی آثار مخرب رادیکال‌های آزاد را می‌گیرد. از جمله مواد غذایی و ریزمغذی‌هایی که توصیه می‌شود مهمان «میزگرد زیبایی» و هر شخصی که دچار خشکی پوست است، به برنامه روزانه خود بیفزاید عبارتند از:


     • منابع چربی از جمله امگا3 و امگا6 که در ماهی‌های چرب مثل ساردین و ماهی آزاد موجود است و باید هفته‌ای 2 تا 3 مرتبه مصرف شود.
     • میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین C به ساخت فیبر کلاژنی در پوست کمک می‌کند و در میوه‌هایی مثل کیوی و مرکبات و سبزیجاتی مانند بروکلی به وفور یافت می‌شود.
     • یک مشت مغز بادام می‌تواند درمان خوبی برای خشکی پوست دست باشد.
• زینک (روی) که در میوه‌های دریایی و ماهی وجود دارد و سلنیوم که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و برای پوست مفید است و در منابع حیوانی از جمله گوشت‌ها وجود دارد.


دکتر حسین ایمانی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی




مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

ارسال ديدگاه
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی شود کد امنیتی :      

کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه فرهنگی ابن‌سینای بزرگ می باشد. طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه




ناحیه کاربری

آدرس ایمیل:
رمز عبور:
 
رمز عبورم را فراموش کرده‌ام

ثبت نام